Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

15:14 | 08 Δεκεμβρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

δημοσίευση στις 20/05/2020 08:52
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται την Πέμπτη 21 Μαΐου, αρχικά στα δυτικά και βόρεια, με έντονες βροχές, καταιγίδες, ισχυρές χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα μέχρι το τέλος της ημέρας θα επηρεάσουν όλη τη χώρα και θα είναι έντονα. Σημειώνεται ότι μπορούν να προκύψουν εκτεταμένα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας, για αυτό οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν μέτρα!

Την Πέμπτη 21 Μαΐου ισχυρότατες βροχές και βαθμιαία καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα, που από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια θα ενταθούν και θα συνοδευτούν από έντονο χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Παράλληλα αναμένεται έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και πτώση κεραυνών.

Μπουρίνια αναμένονται στις παραθαλάσσιες και θαλάσσιες περιοχές, ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα εμφανίσεως ανεμοστρόβιλων ή υδροστρόβιλων. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από το βράδυ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Παρασκευή 22 Μαΐου, αλλά η κακοκαιρία θα μετατοπιστεί στα νησιά του Αιγαίου και στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Συνιστάται στους πολίτες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, να αποφύγουν τα θαλάσσια μπάνια την Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς και οποιαδήποτε δραστηριότητα στην ύπαιθρο. Επιπλέον όσοι ταξιδέψουν οδικώς, θα πρέπει να αποφύγουν τις μετακινήσεις το παραπάνω διήμερο, καθώς αναμένεται χαλάζι που θα προκαλέσει καταστροφές.

Νεότερα για τις καιρικές μεταβολές θα δίνονται και στο καιρικό ραδιόφωνο καθημερινά 22.00 - 00:00 το βράδυ. Επιπλέον αναλύουμε το παρασκήνιο της πανδημίας. Αυτά που δεν ακούγονται στα τηλεοπτικά μέσα της Ελλάδας. Ακούστε όλες τις παραμέτρους της πανδημίας στο Radio Xalazi κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης