Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:25 | 11 Αυγούστου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Τα δύσκολα είναι... μπροστά!

δημοσίευση στις 10/11/2019 11:27
Τα δύσκολα είναι... μπροστά!

επικίνδυνη κακοκαιρία αναμένεται την Τετάρτη στη χώρα μας!

Συνεχείς είναι οι κακοκαιρίες που επηρεάζουν την χώρα μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ο Νοέμβριος αποφάσισε να διώξει τον κακό δαίμονα της ανομβρίας του Οκτωβρίου, κρατώντας όμως τις υψηλές θερμοκρασίες! Από τον άνομβρο Οκτώβριο έχουμε περάσει σε έναν βροχερό Νοέμβριο, με το πρώτο δεκαήμερο να έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας!

Σύμφωνα μάλιστα με τα προγνωστικά στοιχεία, δεν σταματάμε εδώ. Όλος ο μήνας θα είναι βροχερός με συνεχόμενα συστήματα κακοκαιρίας και μικρές ανάπαυλες μια ή το πολύ δυο ημερών! Τα ρεύματα του Ατλαντικού, μετά από μακροχρόνια απουσία έχουν βάλει πλώρη για τη Μεσόγειο και θα συνεχίσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα να φέρνουν πολύτιμη βροχή από μία πλευρά και δυστυχώς πολλά προβλήματα από την άλλη.

Ακόμη ένα σύστημα επηρεάζει τη χώρα μας σήμερα Κυριακή 10 Νοεμβρίου, με έμφαση και πάλι τη Δυτική και Νότια Ελλάδα, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν και την Αττική. Ο καιρός δεν χαμπαριάσει από κλασικούς Μαραθώνιους και έτσι, οι βροχές σήμερα είναι αναπόφευκτες στο λεκανοπέδιο, με τους συμμετέχοντες να… γίνονται μούσκεμα από τον ιδρώτα και τη βροχή!

Γρήγορα πάντως ο καιρός μέσα στην ημέρα θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα, αλλά η βελτίωση θα είναι για ακόμη μια φορά πρόσκαιρη. Σημαντική κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από την Τρίτη έως την Πέμπτη το μεσημέρι, με μεγάλα ύψη βροχής, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις τοπικά ανέμους. Αίτια θα είναι ένα πολύ βαθύ χαμηλό βαρομετρικό που θα σχηματιστεί στη Νότια Ιταλία και θα προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα. Αναλυτικά ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού, που αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον, θα δίνονται καθημερινά 21:30 – 23:30 το βράδυ στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας Radio Xalazi, αλλά και κάθε Σαββατοκύριακο 16:00 – 18:00 μέσα από το Sun Radio. Για σύνδεση με το Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ, ενώ για σύνδεση με το Sun Radio, το ενημερωτικό ραδιόφωνο της χώρας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης