Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

12:35 | 22 Νοεμβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Kαταιγίδες έως την Πέμπτη 20 Ιουνίου!

δημοσίευση στις 17/06/2019 10:30
Kαταιγίδες έως την Πέμπτη 20 Ιουνίου!

αρκετά άστατος θα είναι ο καιρός αυτή την εβδομάδα...

Ένα νεκρό και ένα τραυματία, άφησε πίσω της η κακοκαιρία που χτύπησε τη Ναύπακτο και την Πάτρα, την Κυριακή 16 Ιουνίου. Συγκεκριμένα στη Ναύπακτο, ένας 25χρονος νεαρός πνίγηκε στην προσπάθεια του να σώσει τη βάρκα του, που παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους. Στην παράλια της Πάτρας, ένας λουόμενος χτυπήθηκε από ομπρέλα που παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Εκτεταμένη ήταν η κακοκαιρία που ενέσκηψε στη χώρα την Κυριακή 16 Ιουνίου, όπως είχαμε προειδοποιήσει από την Παρασκευή στο δελτίο μας. Οι καταιγίδες συνοδεύτηκαν από μεγάλο χαλάζι, όπως στο Τρίστενο και το Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, σε περιοχές της Πέλλας αλλά και της Κοζάνης, ενώ πολύ μεγάλο χαλάζι διαμέτρου 6 εκατοστών, σημειώθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου στην Μεσσήνη και στον Δήμο Παγγαίου.

Παράλληλα εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός κεραυνών την Κυριακή, που κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών "ZEUS", με πάνω από 10.000 κεραυνούς σε διάστημα 12 ωρών, ενώ οι καταιγίδες συνοδεύτηκαν και από πολύ ισχυρούς ανέμους, ειδικά σε αρκετές περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου. Οι απογευματινές καταιγίδες στη χώρα μας τον Ιούνιο αποτελούν φυσιολογικό φαινόμενο λόγω της αστάθειας.

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου θα συνεχιστούν οι μεσημβρινές και απογευματινές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ θα επηρεαστούν επίσης τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Επισημαίνουμε, πως τα φαινόμενα θα συνοδευτούν από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί ως την Πέμπτη 20 Ιουνίου, με τα φαινόμενα να εμφανίζονται μετά το μεσημέρι.

Συνιστάται στους πολίτες, μόλις αντιληφθούν επικείμενη μεταβολή του καιρού, να βρουν άμεσα ασφαλές μέρος, καθώς τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές. Επίσης, καλό είναι όσοι έχουν προγραμματίσει εξωτερικές εξορμήσεις σε βουνό, να είναι πολλοί προσεχτικοί, καθώς τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα και επικίνδυνα.  Προσοχή χρειάζεται και σε θαλάσσιες περιοχές του Ανατολικού - Νοτιοανατολικού Αιγαίου.


Διαβάστε επίσης