Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

02:17 | 03 Ιουλίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Βελτιώνεται ο καιρός αλλά... πρόσκαιρα!

δημοσίευση στις 31/03/2019 09:10
Βελτιώνεται ο καιρός αλλά... πρόσκαιρα!

νέα κακοκαιρία αναμένεται από την Παρασκευή και μετά...

Σημαντική υποχώρηση των βροχών αναμένεται στην περιοχή της Κρήτης το επόμενο 48ωρο, ενώ ήδη ο καιρός είναι βελτιωμένος στην υπόλοιπη χώρα. Ωστόσο παραμένουν στην Ανατολική Ελλάδα και το Αιγαίο θυελλώδεις Βοριάδες που έφτασαν σε ένταση τα 11 μποφόρ. Σε διάστημα 45 ημερών, τρεις πολύ ισχυρές κακοκαιρίες επηρέασαν τη χώρα μας, δίνοντας εντυπωσιακά ύψη βροχής στα Ανατολικά και Νότια, κυρίως όμως στο νησί της Κρήτης.

Τα ποιο έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα παρατηρήθηκαν στην Κρήτη, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο. Όπως στις προηγούμενες δυο κακοκαιρίες, έτσι και σε αυτήν, οι βροχές ήταν εντυπωσιακές. Κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 29 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, καταγράφηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, ιδιαίτερα στο νομό Χανίων, με την Ασκύφου Χανίων να καταγράφει 292 χιλιοστά βροχής.

Θυελλώδεις άνεμοι επικράτησαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατέγραψαν μέχρι τις 20:30 το βράδυ της Παρασκευής 29 Μαρτίου, ριπές που άγγιξαν τα 150 km/h. Πιο συγκεκριμένα, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού κατεγράφησαν 149.7 km/h, ενώ στην Παξιμάδα Καρύστου και την Αράχωβα οι ριπές ξεπέρασαν τα 130 km/h, προκαλώντας προβλήματα.

Τη νέα εβδομάδα ο καιρός σε γενικές γραμμές θα κυλήσει ομαλά, ωστόσο από την Παρασκευή και μετά έρχονται βροχές, οι οποίες θα επηρεάσουν πρώτα τη Δυτική Ελλάδα. Οι ισχυροί άνεμοι θα διατηρηθούν στο Αιγαίο στα 7 μποφόρ, ενώ από την Παρασκευή θα στραφούν σε Νοτιάδες και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, αλλά θα πέσει λίγο το Σαββατοκύριακο στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα επιδεινωθεί σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα Κεντρικά και Ανατολικά. Λεπτομέρειες ωστόσο για την επερχόμενη κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου 6 – 7 Απριλίου, θα δώσουμε σε επόμενα δελτία μας. Σύμφωνα πάντως με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να σημειωθούν αρκετές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, ενώ ίσως τα φαινόμενα κατά τόπους είναι έντονα.


Διαβάστε επίσης