Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

15:58 | 18 Αυγούστου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Συννεφιασμένη η… 28η Οκτωβρίου

δημοσίευση στις 26/10/2018 20:26
Συννεφιασμένη η… 28η Οκτωβρίου

παροδικές νεφώσεις και ψιλόβοροχο στη Δυτική Ελλάδα...

Με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, αλλά όχι ασυνήθιστες, θα εορτάσουμε την Εθνικής εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Οι Νοτιάδες που θα κυριαρχήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία και την υγρασία, ενώ θα φέρουν μαζί τους παροδικά αυξημένη συννεφιά και κάποιες ασθενείς, για αρχή βροχές, στη Δυτική Ελλάδα το Σαββατοκύριακο που διανύουμε. Στην υπόλοιπη χώρα, δεν αναμένονται βροχές.

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, καθώς ένα χαμηλό βαρομετρικό από τη Βόρεια Ιταλία θα κινηθεί Βορειοανατολικά, αγγίζοντας τη Δυτική Ελλάδα. Η νέα εβδομάδα θα χαρακτηρίζεται κυρίως από την παροδικά αυξημένη συννεφιά, ενώ στη Δυτική Ελλάδα την Τρίτη θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στη Νότια Ελλάδα.

Παρά τις υψηλές ωστόσο θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, έως την Κυριακή 28 Οκτωβρίου θα σημειώνονται χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο σταδιακά μέσα στην εβδομάδα οι ελάχιστες θα σημειώσουν μικρή άνοδο, ξεφεύγοντας από τις αρνητικές τιμές. Είναι χαρακτηριστικό πως αρνητικές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες κατεγράφησαν στο Νέο Καύκασος Φλώρινας με -4.1 βαθμούς, στο Καρπενήσι στη θέση Ποταμιά με -4 βαθμούς, στη Βωβούσα Ιωαννίνων με -3.9 βαθμούς, στο Νευροκόπι με -3.7 βαθμούς, στην Κοιλάδα Κοζάνης με -3.2 βαθμούς, στην  Πτολεμαΐδα με -3.1 βαθμούς και στην Φλώρινα -2.8 βαθμοί Κελσίου.

Κλείνοντας να ανοίξουμε ένα παράθυρο στον κόσμο. Τουλάχιστον 20 είναι οι νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν την Ιορδανία, με τα σωστικά συνεργεία να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στις ακτές της Νεκρής Θάλασσας. Μεταξύ των νεκρών είναι και αρκετά παιδιά. Τα σωστικά συνεργεία κατόρθωσαν να διασώσουν 37 ανθρώπους στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης, με την συνδρομή ελικοπτέρων και δυτών.


Διαβάστε επίσης