Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

19:34 | 17 Σεπτεμβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ανεμώδες Σαββατοκύριακο...

δημοσίευση στις 11/08/2018 14:03
Ανεμώδες Σαββατοκύριακο...

συνεχίζεται το ισχυρό μελτέμι...

Mε κανονικές θερμοκρασίες αλλά με... πολύ ισχυρούς ανέμους, μπήκαμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου και οδεύουμε ολοταχώς προς το τέλος του καλοκαιριού. Θυελλώδεις  βόρειοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο και το Σάββατο 11 Ιουλίου. Ο συνδυασμός υψηλών πιέσεων στα Βαλκάνια με τις χαμηλές στην ανατολική Μεσόγειο δημιουργεί ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο.

Για το Σάββατο αναμένονται σε θαλάσσιες περιοχές, μέσες τιμές ανέμου 65 έως 75 km/h, δηλαδή 7 με 8 μποφόρ. Σημαντικά ισχυρότερες ριπές που θα φτάσουν τα 80 με 100 km/h αναμένονται σε αρκετές περιοχές στο Αιγαίο, στη Νότια Κρήτη και στα ανατολικά της ηπειρωτικής χώρας. Οι ισχυροί άνεμοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους την Παρασκευή 10 Αυγούστου, με ταχύτητα ανέμου που έφτασε τα 109 χιλιόμετρα στην Παξιμαδά Καρύστου.

Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι γενικά καλός, με ενισχυμένο μελτέμι σε αρκετές περιοχές, ενώ αυξημένος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιών. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και να αποφύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει φωτιά, ενώ μόλις αντιληφθούν εστία φωτιάς, να καλέσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τη νέα εβδομάδα ο καιρός δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα συνεχιστεί η καλοκαιρία, ενώ θα διατηρηθούν οι Βόρειοι άνεμοι με ένταση 7 μποφόρ. Σποραδικές καταιγίδες, αναμένονται από την Τετάρτη και μετά, στα ορεινά της Ηπείρου. Το δεκαπενταύγουστο, ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι καλός, με άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα προσεγγίσει στα Δυτικά και Κεντρικά τους 38 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τους 34 με 35 βαθμούς.

Στο εξωτερικό δελτίο το σύνολο της πιο πολυπληθούς πολιτείας της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, πλήττεται από ξηρασία. Ο άνυδρος χειμώνας ενέτεινε τη χειρότερη ξηρασία που έχει σημειωθεί εδώ και πολλά χρόνια, σε πολλά μέρη της ανατολικής Αυστραλίας. Ήδη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, έχει προσφέρει έκτακτη χρηματοδότηση 576 εκ. δολαρίων Αυστραλίας (368 εκ. ευρώ) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ξηρασίας.


Διαβάστε επίσης