Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:35 | 23 Αυγούστου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Με καιρικές εναλλαγές η νέα εβδομάδα...

δημοσίευση στις 14/05/2018 08:48
Με καιρικές εναλλαγές η νέα εβδομάδα...

δεν θα λείψουν οι σποραδικές βροχές και οι καταιγίδες...

Με εναλλαγές του καιρού θα κυλήσει η εβδομάδα που διανύουμε, καθώς παρά την καλοκαιρία που θα επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, φαίνεται πως δεν θα λείψουν ούτε αυτή την εβδομάδα, οι σποραδικές βροχές και οι καταιγίδες. Ωστόσο, τα φαινόμενα αυτή τη φορά, δεν θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας, αλλά θα εντοπίζονται κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, με μερικές μικρές εξαιρέσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρα τα καιρικά φαινόμενα  θα επηρεάσουν και πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα μέχρι και το τέλος της εβδομάδας δεν αναμένονται βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, αγγίζοντας το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές τους 30 βαθμούς. Στη Βόρεια Ελλάδα ωστόσο, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει άνοδο.

Σχετικά με την εξέλιξη του καιρού, δείτε τις καιρικές συνθήκες σε διάφορες περιοχές κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Να δούμε όμως και τα ύψη βροχής που σημειώθηκαν στη χώρα μας την Κυριακή 13 Μαΐου, σύμφωνα με το Ε.Α.Α. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα Λαγκάδια Γορτυνίας με 50 χιλιοστά, στα Λεπιανά Άρτας με 37.8 χιλιοστά, στο Βουλγαρέλι Άρτας με 17.6 χιλιοστά, και στο Μικρόκαμπο Δράμας με 16.8 χιλιοστά βροχής.

Μια βόλτα στον κόσμο θα κάνουμε τώρα, καθώς τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή από τις σφοδρές αμμοθύελλες και τις καταιγίδες που σάρωσαν τη βόρεια Ινδία, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές, ανακοίνωσαν οι Αρχές. Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων το διεθνές αεροδρόμιο Indira Gandhi έκλεισε. Αναλυτικό ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Πρωτοφανής πλημμύρα έπληξε την Άγκυρα το Σάββατο 05 Μαΐου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον έξι ανθρώπων και μεγάλες καταστροφές. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους. Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για καταστροφή που συμβαίνει μία φορά στα 500 χρόνια. Αναλυτικό ρεπορτάζ και βίντεο μπορείτε να δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης