Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

06:18 | 20 Μαΐου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Καλός ο καιρός έως το Σάββατο...

δημοσίευση στις 29/03/2018 10:43
Καλός ο καιρός έως το Σάββατο...

ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στη χώρα μας το επόμενο διήμερο...

Σταδιακή υποχώρηση από τα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, θα παρουσιάσουν οι βροχές που σημειώνονται από χθες το απόγευμα και συνεχίζονται τις πρωινές ώρες σήμερα. Η χθεσινή πρόσκαιρη κακοκαιρία που επηρέασε την Ανατολική και Νότια Ελλάδα, ήταν τελικά ηπιότερη, με εξαίρεση την Κρήτη, η οποία τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης, επηρεάστηκε στα Δυτικά τμήματα της, από οργανωμένο σύστημα καταιγίδων, προκαλώντας μικροδιακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Σε γενικές γραμμές, η χθεσινή κακοκαιρία εξελίχθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα, με το χαμηλό βαρομετρικό από την περιοχή της Αιγύπτου, να μην καταφέρνει τελικά να μας επηρεάσει, όπως είχαμε τονίσει στην χθεσινή μας ανάλυση. Ωστόσο, το συγκεκριμένο χαμηλό, κινήθηκε ποιο Ανατολικά επηρεάζοντας την Κύπρο, με έντονες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που σημειώθηκαν στη χώρα μας, οφείλονταν σε καιρό Βορείου ρεύματος.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 29 Μαρτίου στο Νότιο Αιγαίο, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στην Κρήτη. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 10:00 το πρωί, καταγράφηκαν στη Τζερμιάδο με 27 mm, στου Φουρφουρά Ρεθύμνου με 21 mm, στο Έλος Χανίων με 16.6 mm, στη Σαμαριά με 16 mm, και Σπήλι Ρεθύμνου με 15.8 mm βροχής.

Από σήμερα πλέον ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά, με ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλη τη χώρα. Μάλιστα από το Σάββατο θα ανέβει και η θερμοκρασία. Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή στη Βορειοδυτική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάσει οριακά την περιοχή μας, δίνοντας καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός θα είναι αρκετά καλός σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια και πρωινές τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι γενικά θα είναι εξασθενημένοι και η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε μεγάλο μέρος της χώρας τους 24 βαθμούς Κελσίου. Από τη Μεγάλη Παρασκευή έως την Κυριακή του Πάσχα ωστόσο, διαφαίνονται σποραδικές βροχές ή τοπικές καταιγίδες. Νεότερα όμως για τον καιρό του Πάσχα, θα δώσουμε σε επόμενα δελτία μας.


Διαβάστε επίσης