Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

05:30 | 20 Μαΐου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ζούμε στην εποχή της... κολοτούμπας!

δημοσίευση στις 01/02/2018 08:00
Ζούμε στην εποχή της... κολοτούμπας!

ακόμη και ο καιρός αποφάσισε να κάνει τα δικά του παιχνίδια...

Oλοκληρώνουν κάπου εδώ τον κύκλο τους οι Αλκυονίδες ημέρες, οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία στην Αλκυόνα να κλωσήσει τα αυγά της. Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες μας άφησε ο Ιανουάριος. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στον Αρφαρά Μεσσηνίας με 19.1 βαθμούς, στη Λίνδο Ρόδου με 18.7 βαθμούς, στη Σπάρτη με 18.5 βαθμούς και στο Σκα Αττικής με 18.4 βαθμούς.

Ενδιαφέρουσες καιρικές συνθήκες έχουν αρχίσει και διαμορφώνονται στην Ευρώπη, ωστόσο, όσων αφορά τη χώρα μας, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία έχουν ανατραπεί σημαντικά. Το τεράστιο ποσοστό ψύχους που έχει κατακλύσει την Ευρώπη, δεν θα καταφέρει τελικά από τη Δευτέρα να φτάσει στη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη διατήρηση των σχετικά υψηλών θερμοκρασιών.

Ο υποτροπικός αεροχείμαρος έπαιξε βρώμικο παιχνίδι, καθώς με πονηρό τρόπο ξετρύπωσε από τα βάθη της Αφρικής και επεκτείνεται προς την περιοχή μας, ανακόπτοντας την κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών Νοτιότερα. Αντίθετα, ο υποτροπικός, φέρνει μαζί του θερμές αέριες μάζες, ενώ από την άλλη, ο Αντικυκλώνας που επηρεάζει την περιοχή μας θα μας δυσκολέψει αρκετά να δούμε και την κακοκαιρία του Σαββάτου...

Αλλαγές λοιπόν στην προγνωστική σκακιέρα, οι οποίες μας αναγκάζουν να κρατήσουμε στάση αναμονής, καθώς η προγνωσημότητα έχει πέσει σημαντικά και δεν μπορούμε να κάνουμε ασφαλής εκτιμήσεις το επόμενο 10ήμερο τουλάχιστον, ακόμη και για καιρικά φαινόμενα που θα συμβούν μέσα σε διάστημα 4 ημερών! Μεγάλη υπερκινητικότητα υπάρχει στην ατμόσφαιρα και μένει να δούμε, που θα μας οδηγήσει αυτή η νέα κατάσταση που αρχίζει να διαμορφώνεται γύρω μας.

Για την αλλαγή του καιρού τώρα που περιμέναμε από αύριο, όλα δείχνουν πως οι όποιες βροχές καταφέρουν να σημειωθούν στη χώρα μας, αυτές θα αφορούν τη Δυτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις. Σημαντικό στοιχείο ωστόσο είναι η ενίσχυση των ανέμων, καθώς οι Νοτιάδες θα φτάσουν σε ένταση τα 9 -10 μποφόρ!. Παράλληλα, παρά τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα, στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται γενικά υψηλές θερμοκρασίες.


Διαβάστε επίσης