Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:44 | 14 Δεκεμβρίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Bελτίωση μεν, αλλά... έρχονται βροχές!

δημοσίευση στις 07/12/2017 10:06
Bελτίωση μεν, αλλά... έρχονται βροχές!

νέα μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο στα Δυτικά και Βόρεια

Hλιοφάνεια επικρατεί σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία σε άνοδο από σήμερα, καθώς η ψυχρή αέρια μάζα που μας επηρέασε την Τρίτη και ήταν αξιόλογη για τα δεδομένα της εποχής, απομακρύνθηκε από την περιοχή μας. Ωστόσο άφησε πίσω της όμορφες εικόνες, που αποδεικνύουν την ένταση της ψυχρής εισβολής. Στα λευκά ντύθηκαν τα βουνά των Κυκλάδων και της Κρήτης! Δείτε το φωτογραφικό υλικό, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, αλλά από το Σάββατο αναμένουμε νέα μεταβολή του καιρού, η οποία θα γίνει αισθητή στη Δυτική, Βορειοδυτική, Βόρεια και Βορειοανατολική Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής χώρας. Σταδιακά, βροχές περιμένουμε μέσα στοπ Σαββατοκύριακο και στο Ανατολικό Αιγαίο, αλλά κατά περιόδους και στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη Ανατολική και Νότια Ελλάδα, ο καιρός θα καταστεί άστατος το Σαββατοκύριακο, με κατά περιόδους συννεφιά. Οι άνεμοι θα στραφούν ξανά σε Νοτιάδες, αλλά από την Κυριακή το απόγευμα θα γίνουν Βοριάδες! Συχνές θα είναι οι εναλλαγές του καιρού στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του μήνα, με τους ανέμους να εναλλάσσονται πότε σε Νοτιάδες και πότε σε Βοριάδες.

Διανύουμε ένα φυσιολογικό φθινόπωρο, όπως μας είπε χαρακτηριστικά στην ραδιοφωνικής εκπομπή ‘’Greek Meteo News’’, o μετεωρολόγος κ. Τάσος Αρνιακός, ο oποιος ήταν καλεσμένος του Κώστα Πολυχρόνη, την Τετάρτη 06 Δεκέμβριου στο Radio Xalazi και την εκπομπή του. Μάλιστα, χαρακτήρισε αξιόλογη την ψυχρή εισβολή που προηγήθηκε, δίνοντας τα πρώτα χιόνια στην περιοχή των Κυκλάδων, της Κρήτης, της Εύβοιας και της Αττικής.

Κλείνοντας να σας ενημερώσουμε πως τους επόμενους μήνες, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να δημιουργηθεί το φαινόμενο La Nina, επηρεάζοντας τον καιρό σε ένα μεγάλο τμήμα του πλανήτη. Το φαινόμενο είναι γνωστό ως «ψυχρό επεισόδιο», λόγω του ότι ρίχνει σημαντικά την επιφανειακή  θερμοκρασία στον Κεντρικό και Ανατολικό τροπικό Ειρηνικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα τις αλλαγές στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία και τον καιρό παγκοσμίως.


Διαβάστε επίσης