Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

09:37 | 20 Αυγούστου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Το φθινόπωρο... ξεκουράζεται!

δημοσίευση στις 10/10/2017 22:43
Το φθινόπωρο... ξεκουράζεται!

Ανοιξιάτικη ανάσα θα μας χαρίσει απλόχερα ο... Οκτώβριος

Μονότονα θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες 7 ημέρες στη χώρα μας, καθώς θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια, με πιθανότητα αυτό το διάστημα καλοκαιρίας να αυξηθεί περαιτέρω. Ο ήλιος θα κυριαρχήσει στην ψηλή εναέρια εικόνα, ελάχιστες θα είναι οι νεφώσεις, ενώ οι βροχές θα συνεχίσουν να αγνοούνται και η ανομβρία να διευρύνεται.

Μικρή άνοδο αρχικά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στη συνέχεια, ως τις 24 - 25 Οκτωβρίου, δείχνουν τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία στην εξέλιξη του καιρού μέσα στον Οκτώβρη, με την ανομβρία συνάμα να μην λέει να σπάσει, αφού ελάχιστες είναι οι πιθανότητες για κάποιες βροχές στο επόμενο διάστημα!!!

Αιτία είναι το Υψηλό βαρομετρικό ή αλλιώς Αντικυκλώνας, που θα αρχίζει να μας επηρεάζει από της 14 - 15 Οκτωβρίου έως και περίπου τις 19 - 20 Οκτωβρίου. Πιθανότητα για αλλαγή του καιρού, υπάρχει από της 20 Οκτωβρίου και μετά, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει αρχικά μικρή πτώση. Είναι όμως νωρίς να μιλήσουμε γι' αυτήν την αλλαγή.

Η θερμοκρασία πάντως ήδη έχει σημειώσει άνοδο καθώς την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι μέγιστες θερμοκρασίες άγγιξε τους 27 βαθμούς στην Ανάβυσσο, στην Αμαλιάδα τους 25.4 βαθμούς, στις Μοίρες Ηρακλείου τους 25.3 βαθμούς και στην Ωλένη Ηλείας τους 25.1 βαθμούς. 

Κλείνοντας το δελτίο μας, να πάμε στην Καλιφόρνια, καθώς τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, από τις νέες φονικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και έχουν μέχρι στιγμής καταστρέψει περισσότερα από 300.000 στρέμματα, ενώ έχουν καεί ολοσχερώς πάνω από 1.500 σπίτια και επιχειρήσεις! Ένας πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για έναν νεκρό. Κατόπιν ο αριθμός αναθεωρήθηκε σε 10 νεκρούς.

Επιμέλεια: Κώστας Αλεξανδρής - Βασίλης Ζαφειρούδης


Διαβάστε επίσης