Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

12:32 | 23 Μαρτίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Άρχισαν οι πρώτες δόσεις καλοκαιριού

δημοσίευση στις 24/06/2017 12:39
Άρχισαν οι πρώτες δόσεις καλοκαιριού

καλοκαιρινές θερμοκρασίες ακουμπάει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

Υψηλές θερμοκρασίες «σάρωσαν» το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, την εβδομάδα που διανύσαμε. Σε κλοιό καύσωνα βρέθηκε η Βρετανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Την Τετάρτη σημειώθηκαν θερμοκρασίες - ρεκόρ για την εποχή στο Παρίσι, με το θερμόμετρο στους 37 βαθμούς Κελσίου, στη Μαδρίτη τους 38 βαθμούς και στο Λονδίνο τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Η Τετάρτη ήταν η πιο ζεστή μέρα Ιουνίου στη Γαλλία μετά το 1945 και στη Βρετανία τα τελευταία 40 χρόνια. Στο αεροδρόμιο Χίθροου ο υδράργυρος έφτασε τους 33,9 βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας την Τετάρτη την πιο ζεστή μέρα Ιουνίου από τις 28 Ιουνίου 1976.

Ωστώσο το κύμα ζέστης διαδέχτηκε κύμα κακοκαιρίας, το οποίο συνοδεύτηκε από χαλάζι και ανεμοστρόβιλους. Προβλήματα δημιουγήθηκαν στη Γερμανία και άλλες χώρες. Την ίδια ώρα, η θερμή αέρια μάζα κινείται πλέον Ανατολικά, επηρεάζοντας τη χώρα μας, αλλά με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Με τη ζέστη να είναι αισθητή, κάνουμε τα πρώτα σχέδια για το καλοκαίρι. Πάντα όμως πρέπει να έχουμε στο νου μας πως... έχει ο καιρός γυρίσματα. Γι' αυτό μην εκπλαγείτε, εάν δούμε αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες. Η καλοκαιρινή αστάθεια είναι εδώ και θα δείξει τα σημάδια της αυτό το Σαββατοκύριακο, κυρίως στη Θράκη και τα ορεινά της υπόλοιπης Δυτικής και Βόρειας χώρας.

Όσων αφορά τη θερμοκρασία, αυτή θα βρεθεί στους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, τιμές κανονικές για την εποχή που διανύουμε, έστω και εάν εμάς μας κάνουν να ζεσταινόμαστε και να δυσφορούμε. Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρόκειται για καύσωνα, όπως εσφαλμένα ακούγεται σε τηλεοράσεις και άλλα μέσα. Εάν έρθει καύσωνας και.. πότε, θα το δούμε σε επόμενα δελτία μας.

Μην ξεχνάμε πως μπήκαμε στο καλοκαίρι. Μην περιμένουμε η θερμοκρασία να βρίσκεται μονίμως στους 25 ή 33 βαθμούς Κελσίου, όταν οι φυσιολογικές τιμές είναι θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών. Όποιος λοιπόν παραπονείται ότι ζεσταίνεται το καλοκαίρι και... κρυώνει το χειμώνα, τότε το πιθανότερο είναι ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και... χρήζει άμεσης ιατρικής παρακολουθήσεως!!! 


Διαβάστε επίσης