Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

18:30 | 20 Απριλίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Περιβάλλον  > Αφιερώματα

Γιατί επαναφέρουν τη... συντέλεια του κόσμου;

δημοσίευση στις 21/09/2017 22:50
Γιατί επαναφέρουν τη... συντέλεια του κόσμου;

ο κόσμος θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τις 23 Σεπτεμβρίου!

Μεγάλος ντόρος έγινε τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, ότι σε λίγες ημέρες έρχεται το τέλος του κόσμου. Τελικά, ο κόσμος θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τις 23 Σεπτεμβρίου! Χαλαρώστε, απολαύστε την ημέρα σας, κάντε σχέδια για το μέλλον και προγραμματίστε τις επόμενες διακοπές σας άφοβα.

Γιατί όμως συνεχίζεται να διαιωνίζεται εις τους αιώνες των αιώνων, από τους γνωστούς άγνωστους, η φημολογία για επικείμενη συντέλεια του κόσμου; Πρόκειται για βίτσιο ή κάτι άλλο; Τι κρύβεται άραγε πίσω από την κατά καιρούς επαναφορά στην επικαιρότητα, ότι έρχεται το τέλος του κόσμου και... τελικά αυτό δεν έρχεται ποτέ;

Προσωπικά έχουμε κάποιες υποθέσεις, αλλά ας τις κρατήσουμε για τον εαυτό μας καλύτερα. Άλλωστε, ο καθένας μπορεί να κρίνει από μόνος του πλέον, γιατί και για ποιο λόγο γίνονται ορισμένα πράγματα κατά καιρούς. Έτσι και αλλιώς, η ανθρωπότητα δεν χρειάζεται τη βοήθεια κομητών ή άλλων γεγονότων για να καταστραφεί. Μια χαρά τα καταφέρνει και μόνη της να οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην... αυτοκαταστροφή της.

Το ερχόμενο Σάββατο, λοιπόν, είχε υπολογιστεί το τέλος του κόσμου. Ο Αρμαγεδδών, η Αποκάλυψη, η Δευτέρα Παρουσία, ο Μεγάλος Πόλεμος, όλα όσα και με όποιον τρόπο μπορούσε να υποθέσει κανείς πως θα συμβεί το «τέλος». Πολλά εκατ. άνθρωποι είχαν ετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο. 

Άλλοι είχαν πειστεί πλήρως. Άλλοι λοιδωρούσαν. Άπαντες, θα πρέπει να κάνουν... υπομονή για άλλα 82 χρόνια, ώστε να διαπιστώσουν ποιος θα δικαιωνόταν. Θα έρθει το τέλος; Θα συμβεί κάτι που θα πλησιάσει αυτό; Ή δεν θα συμβεί τίποτα και η ζωή στο μέλλον θα συνεχιστεί στην... καθημερινή ρουτίνα της;

Το 2100, λοιπόν, αποτελεί πλέον τιο εφαλτήριο για το τέλος του κόσμου -τουλάχιστον όπως τον γνωρίζουμε σήμερα- σύμφωνα με τους μαθηματικούς και τους γεωφυσιολόγους που ασχολούνται με μία πιο... μεταφυσική προσέγγιση της εξέλιξης του πλανήτη και της ανθρωπότητας.

Διαβάστε επίσης