Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

12:34 | 05 Απριλίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Εσωτερική

Ένας νεκρός από το μπουρίνi της Κυριακής 16 Ιουνίου

δημοσίευση στις 17/06/2019 10:15
Ένας νεκρός από το μπουρίνi της Κυριακής 16 Ιουνίου

Ένα νεκρό και ένα τραυματία, άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Ένα νεκρό και ένα τραυματία, άφησε πίσω της η κακοκαιρία που χτύπησε τη Ναύπακτο και την Πάτρα, την Κυριακή 16 Ιουνίου. Συγκεκριμένα στη Ναύπακτο, ένας 25χρονος νεαρός πνίγηκε στην προσπάθεια του να σώσει τη βάρκα του, που παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους. Στην παράλια της Πάτρας, ένας λουόμενος χτυπήθηκε από ομπρέλα που παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Εκτεταμένη ήταν η κακοκαιρία που ενέσκηψε στη χώρα την Κυριακή 16 Ιουνίου, όπως είχαμε προειδοποιήσει από την Παρασκευή στο δελτίο μας. Οι καταιγίδες συνοδεύτηκαν από μεγάλο χαλάζι, όπως για παράδειγμα στο Τρίστενο και το Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, σε περιοχές της Πέλλας αλλά και της Κοζάνης, ενώ πολύ μεγάλο χαλάζι διαμέτρου 5 - 6 εκατοστών, σημειώθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου στην Μεσσήνη και στον Δήμο Παγγαίου.

Παράλληλα, εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός κεραυνών που κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών "ZEUS", με πάνω από 10.000 κεραυνούς σε διάστημα 12 ωρών, ενώ οι καταιγίδες συνοδεύτηκαν και από πολύ ισχυρούς ανέμους, ειδικά σε αρκετές περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου. Οι απογευματινές καταιγίδες στη χώρα μας τον Ιούνιο αποτελούν φυσιολογικό φαινόμενο λόγω της έντονης αστάθειας.


Διαβάστε επίσης