Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:02 | 18 Οκτωβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Εσωτερική

Μεγάλα προβλήματα προκαλεί η ''ΝΕΦΕΛΗ''

δημοσίευση στις 26/06/2018 19:55
Μεγάλα προβλήματα προκαλεί η ''ΝΕΦΕΛΗ''

κινδύνεψαν άνθρωποι στο Βόλο και τη Χαλκιδική...

Με μεγάλη σφοδρότητα πλήττει την τελευταία ώρα τη Χαλκιδική, η κακοκαιρία «Νεφέλη». Ισχυρές καταιγίδες έχουν μετατρέψει τους δρόμους πολλών περιοχών σε ποτάμια, ενώ οχήματα και αντικείμενα στη Νικήτη παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και κατέληξαν στη θάλασσα. Η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας διεξάγεται με δυσκολία λόγων των έντονων βροχοπτώσεων.

Η έντονη βροχόπτωση διήρκεσε περίπου μία ώρα και κατέστρεψε κάθε υποδομή στην παραλιακή ζώνη. Ο όγκος του νερού που κατέβηκε από το βουνό ήταν τόσο μεγάλος που έσπασε τα φράγματα και το δίκτυο ομβρίων, με αποτέλεσμα από τη διασταύρωση και κάτω, η Νικήτη να πνιγεί στα λασπόνερα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται και η Φθιώτιδα, με τη νεροποντή να δημιουργεί πολλά προβλήματα στις συγκοινωνίες. Όσοι μετακινούνται στο εθνικό ή επαρχιακό δίκτυο του νομού, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ένα από αυτά είναι στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Ασπρονερίου. Άμεσα στο σημείο βρέθηκε η αστυνομία και μηχανήματα του Δήμου Μώλου προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλότητα.

Άνοιξαν οι ουρανοί από νωρίς το πρωί και στην πόλη του Βόλου και σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η νεροποντή στα Κανάλια Μαγνησίας, όπου έσπασαν ρέματα και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια. Υπολογίζεται ότι έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια του χωριού, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση για βοήθεια.

Αναλυτικά ρεπορτάζ από τα προβλήματα σε όλη τη χώρα, μπορείτε να δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης