Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

12:10 | 30 Μαΐου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Εσωτερική

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

δημοσίευση στις 21/02/2019 14:09
ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα...

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 23 – 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ: ΚΟΚΚΙΝΟ

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα πέσει κατά 12 με 13 βαθμούς σε σχέση με σήμερα, τις ισχυρές χιονοπτώσεις σε πολλές πεδινές περιοχές, καθώς και τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες αλλά και τις χαλαζοπτώσεις. Μάλιστα, είναι αυξημένη η πιθανότητα να σημειωθούν σε τοπικό επίπεδο υδροστρόβιλοι ή ανεμοστρόβιλοι.

Η κακοκαιρία θα αρχίσει δειλά - δειλά να μας επηρεάζει από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου και από τα Βόρεια, με αρχικά ασθενείς κατά βάση βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βόρειας χώρας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στην Κεντρική Ελλάδα και θα αρχίσει να χιονίζει και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας χώρας και στα Κεντρικά ορεινά. Από το βράδυ θα χιονίσει στα Βόρεια πεδινά.

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επθικρατήσουν την Κυριακή στη χώρα μας

theromkrasiis

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με χιονόπτωση και χιονόπτωση στην πόλη της Θεσσαλονικάς. Από το απόγευμα, οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Στην Κεντρική Ελλάδα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ από το απόγευμα χιονόνερο θα σημειωθεί στα πεδινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν βροχές. 

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή και καθ΄ όλη τη διάρκεια της Κυριακής στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ελλάδα, ενώ στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα βελτιωθεί. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, πως στη Βορειά Ελλάδα θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί παγετός, με τη θερμοκρασία να κατρακυλάει ακόμη και στους - 10 βαθμούς.

Χαμηλό βαρομετρικό στα Νοτιοδυτικά μας, θα επηρεάσει τη χώρα μας σημαντικά

xamilakiagain

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου ο χιονιάς θα κάνει την επέλαση του και θα είναι έντονος στη Κεντρική Ελλάδα έως και τις πεδινές περιοχές. Στην Ανατολική Ελλάδα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Βοιωτία και τη Βόρεια Εύβοια έως τα πεδινά, ενώ στη Νότια Εύβοια από τα 300 μέτρα και πάνω. Στην Πελοπόννησο από τα 350 - 400 μέτρα και πάνω, στην Αττική από τα 400 μέτρα και πάνω, με χιονόνερο στα υπόλοιπα πεδινά. Πιθανόν τα ξημερώματα της Κυριακής, να επιτευχθεί χιονόπτωση έως και τα 200 -300 μέτρα του Νομού, χωρίς όμως χιονόστρωση.

Στις Κυκλάδες την  Κρήτη και τα Δωδεκάνησα την Κυριακή θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στην Κρήτη από τα 1.000 μέτρα και πιθανόν από 700 μέτρα και πάνω. Στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές, οι βροχές θα συνοδευτούν από παροδικές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί για την περιοχή της Κρήτης, πως οι καιρικές συνθήκες είναι σε θέση να εντείνουν τα υπάρχοντα προβλήματα.

Σημαντικά μεγά ύψη χιονιού και βροχής αναμένονται στη χώρα μας την Κυριακή

ietoscome

Το Σαββατοκύριακο αυτό που πρέπει να προσέξουμε για άλλη μια φορά, είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που θα επικρατήσουν έως την Δευτέρα το απόγευμα. Η ένταση αναμένεται να αγγίξει τα 8 με 9 μποφόρ και οι ριπές τα 10 με 11 μποφόρ. Μεγάλη προσοχή απ' όλους καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος για πτώσεις δέντρων, καθώς το έδαφος είναι κορεσμένο από τα μεγάλα ύψη βροχής των προηγούμενων ημερών.

Το Radio Xalazi θα σας κρατά συνεχώς ενήμερους για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων που θα απασχολήσουν τη χωρά μας από το Σάββατο έως την Τρίτη με συνεχείς μεταδώσεις μέσα από το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο. Aπό την Παρασκευή στις 21:30 το βράδυ έως την Τρίτη το Radio Xalazi θα εκπέμπει ζωντανά από την περιοχή της Τανάγρας. Το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει συνεχείς ροή πληροφοριών από τις 12:00 το μεσημέρι και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης