Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

12:44 | 30 Μαΐου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Εσωτερική

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

δημοσίευση στις 20/02/2019 08:03
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ισχυρό και παρατεταμένο κύμα κακοκαιρίας

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ: ΚΟΚΚΙΝΟ

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει την Κρήτη από το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου έως την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου και από την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο 02 Μαρτίου με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ ισχυρές και παρατεταμένες βροχές στα πεδινά, τις σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακά ημιορεινά τμήματα από τα 700 μέτρα και πάνω, τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 9 μποφόρ, τις τοπικές χαλαζοπτώσεις και με αυξημένη πιθανότητα εμφανίσεως υδροστρόβιλων ή ανεμοστροβίλων, ειδικά στο πρώτο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Οι πολίτες θα πρέπει να προετοιμαστούν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς τα φαινόμενα είναι σε θέση να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα, να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Να ενημερώνεστε τακτικά για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων.

Νεότερα στοιχεία θα δίνονται καθημερινά 22:00 – 00:00 στο Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Οι πρώτες εκτιμήσεις της σημαντικής μεταβολής του καιρού από το Σαββατοκύριακο, με χιονοπτώσεις σε πεδινά τμήματα, καταιγίδες και τσουχτερό κρύο. Μέχρι πότε θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν από το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας. Για σύνδεση με το Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης