Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:19 | 21 Ιουνίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Εσωτερική

Συνεχίζεται η μάχη με τα χιόνια στην Κρήτη

δημοσίευση στις 02/01/2017 20:36
Συνεχίζεται η μάχη με τα χιόνια στην Κρήτη

παραμένουν αποκλεισμένοι κτηνοτρόφοι στις ορεινές περιοχές

Μπορεί ο χιονιάς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να πέρασε, ωστόσο στην Κρήτη τα προβλήματα παραμένουν!!! Να ανοίξουν τους δρόμους προς τα ποιμνιοστάσια του ορεινού Ψηλορείτη και προς το οροπέδιο της Νίδας με στόχο την -κατά δύναμη- ομαλή κίνηση των κτηνοτρόφων, επιχειρούν μέχρι αυτή την ώρα τα συνεργεία του δήμου Ανωγείων, ενώ καταβάλουν προσπάθειες να φτάσουν σε ποιμνιοστάσια, όπου διαβιούν δέκα κτηνοτρόφοι που έχουν αποκλειστεί.

Πάντως, με τους αποκλεισμένους λόγω του χιονιά κτηνοτρόφους, υπάρχει συνεχής επικοινωνία από την πλευρά του δήμου και όλοι είναι καλά στην υγεία τους και επικοινωνούν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. Το ύψος του χιονιού στα Ανώγεια και τα πρώτα ορεινά του Ψηλορείτη ξεπερνάει σε ορισμένα σημεία και το ένα μέτρο, ενώ σύμφωνα με τη δημοτική αρχή όλοι οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν στην εθνική οδό παραμένουν συνεχώς ανοιχτοί, χάρη στις παρεμβάσεις των ειδικών συνεργείων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ανωγείων Βασίλης Σμπώκος επισήμανε τις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται τόσο από το δήμο όσο και από την Περιφέρεια ώστε να μην αποκλειστεί το χωριό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «κατεβαίνει και άλλο κύμα χιονιά και ελπίζουμε στο γρήγορο εφοδιασμό μας με αλάτι. Ζητούμε να μην χαλαρώσει ο κρατικός μηχανισμός, ώστε να προλάβουμε τα προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν εκ νέου».

Η ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων φιλοξενεί πολλούς επισκέπτες, καθώς η περιοχή αυτή την περίοδο θεωρείται υψηλού ενδιαφέροντος προορισμός, με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ανήμερα τα Φώτα. Πάντως οι επισκέπτες δεν αντιμετώπισαν και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους. Ο στόχος της δημοτικής αρχής σύμφωνα και με το δήμαρχο Μανώλη Καλλέργη, είναι οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί με τη βοήθεια όλων των κατοίκων. 


Διαβάστε επίσης