Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

19:57 | 20 Οκτωβρίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Εσωτερική

Μαγικό θέαμα!

δημοσίευση στις 11/10/2016 13:03
Μαγικό θέαμα!

Τι θα συμβεί τις επόμενες 6 εβδομάδες στην Αθήνα;


Ένα μοναδικό θέαμα στον ουρανό! Οι νύχτες των επόμενων εβδομάδων πρόκειται να γίνουν λίγο πιο εντυπωσιακές από ότι συνήθως.

Ο λόγος; Από τώρα έως και τα τέλη του Νοέμβρη ο νυχτερινός ουρανός, θα γίνει πεδίο... διέλευσης πεφταστεριών. Οι στιγμιαίες φωτεινές γραμμές που χαράζουν τον νυχτερινό ουρανό, θα εμφανίζονται όλο και συχνότερα μέσα στο Φθινόπωρο, στο νότιο ημισφαίριο που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Πρώτες στην σειρά ήταν οι Δρακοντίδες, μια βροχή μετεωριτών η οποία έφτασε στο πικ της το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου. Το... μενού όμως δεν σταματάει στους διάττοντες αστέρες του αστερισμού του Δράκοντα.

Σειρά παίρνουν οι Ωριωνίδες, τα πεφταστέρια από τον αστερισμό του Ωρίωνα. Τα θραύσματα από τον κομήτη Halley που κάθε Οκτώβρη δημιουργούν μαγικές στιγμές πάνω στον ουρανό, είναι ήδη ορατά και στα δύο ημισφαίρια, ενώ κάθε μέρα που περνάει η συχνότητα τους θα αυξάνεται. Στις 21 Οκτωβρίου αυτό το φαινόμενο θα αποκορυφωθεί με τον ουρανό να γεμίζει από πεφταστέρια.