Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

03:04 | 21 Απριλίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Εσωτερική

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ

δημοσίευση στις 04/01/2017 14:50
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ

νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στο νησί

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Κρήτη, η οποία θα εντείνει τα προβλήματα που προκάλεσε ο προηγούμενος χιονιάς, καθώς αυτή τη φορά το νησί θα επηρεαστεί με δυο διαφορετικού τύπου καιρό. Αρχικά από την Τετάρτη με Νοτιάδες, βροχές και καταιγίδες και εν συνεχεία με χιόνια ακόμη και σε περιοχές κάτων των 300 μέτρων.

Όμως η επικινδυνότητα της επερχόμενης κακοκαιρίας, είναι μεγαλύτερη αυτή τη φορά, καθώς στο νησί έχουν πέσει μεγάλες ποσότητες χιονιού σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, με αποτέλεσμα η έλευση των Νοτιάδων και των βροχών, να προκαλέσουν σχετικά γρήγορο λιώσιμο του χιονιού, οπότε και τα ποτάμια θα κατεβάσουν μεγάλες ποσότητες νερού προς χαμηλότερα υψόμετρα.

Όσες περιοχές βρίσκονται κοντά σε ποτάμιες και παραποτάμιες περιοχές, καλό είναι οι κάτοικοι να έχουν αυξημένη προσοχή, σε περίπτωση που πιθανόν φουσκώσουν ποτάμια. Από την άλλη, σε δεύτερο χρόνο περιμένουμε νέο γύρο χιονοπτώσεων, με αποτέλεσμα η βροχή που θα έχει προηγηθεί να παγώσει και με τη βοήθεια των χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά και με την έλευση του χιονιά. Οι δρόμοι σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα μετατραπούν σε παγοδρόμια, οπότε και χρειάζεται προσοχή.

Οι χιονοπτώσεις που θα εκδηλωθούν το Σαββατοκύριακο θα είναι ισχυρές και θα έχουν παρατεταμένη διάρκεια. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τη Δευτέρα το βράδυ, η οποία όμως θα είναι πρόσκαιρη, καθώς νέα κακοκαιρία αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Νεότερες πληροφορίες μπορείτε να βλέπετε και στην ιστοσελίδα meteokrites.gr αλλά και μέσα από τη σελίδα μας, σε τακτά και έκτακτα δελτία.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας