Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:59 | 20 Ιανουαρίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Συνεχίζονται οι τοπικές καταιγίδες!

δημοσίευση στις 08/06/2020 08:11
Συνεχίζονται οι τοπικές καταιγίδες!

Το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειώνονται... καταιγίδες!

Το ιδιαίτερα ασυνήθιστα, για την εποχή που διανύουμε, ισχυρό και βαθύ βαρομετρικό στο Βόρειο Ιόνιο που ευθύνεται για την πρόσκαιρη κακοκαιρία στη χώρα μας το Σάββατο που μας πέρασε, απομακρύνθηκε από την περιοχή μας, με αποτέλεσμα ο καιρός να είναι βελτιωμένος, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Εντυπωσιακή είναι η δορυφορική εικόνα του καλοσχηματισμένου βαρομετρικού χαμηλού στο Ιόνιο (φώτο).

Η ελάχιστη βαρομετρική πίεση που καταγράφηκε στο κέντρο του χαμηλού εκτιμήθηκε χαμηλότερα από τα 998 hPa, ιδιαίτερα χαμηλή και σπάνια για την περιοχή μας αυτή την εποχή. Προβλήματα παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη από την ισχυρή καταιγίδα, ενώ μεγάλα ύψη βροχής παρατηρήθηκαν στην Κέρκυρα, την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία. Καταιγίδες σημειωθήκαν επίσης στη Μαγνήσια, την Εύβοια και τη Θεσσαλία.

Τη νέα εβδομάδα παρά την γενικά καλή εικόνα του καιρού, δεν θα λείψουν και πάλι σποραδικές καταιγίδες, τοπικές μπόρες και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα εμφανίζονται το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Θα έχουν μικρή γενικά διάρκεια αλλά θα είναι έντονα, προκαλώντας και πάλι τοπικά προβλήματα. Στο επίκεντρο βρίσκεται η Θεσσαλονίκη καθώς και ο Ν. Χαλκιδικής, από την Τετάρτη και μετά.

Στα νησιά του Ιουνίου και του Αιγαίου δεν αναμένονται βροχές αυτή την εβδομάδα, με εξαίρεση τα ορεινά της Κρήτης, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι γενικά δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 -6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, προσεγγίζοντας τους 30 με 32 βαθμούς.

Κλείνοντας να δούμε και μια ενδιαφέρουσα είδηση. Η Ε.Ε. φοβάται πως οι ξηρές κλιματικές συνθήκες, θα προκαλέσουν ασυνήθιστα εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη  κατά τους ερχόμενους μήνες, περιλαμβανομένων των κεντρικών και των βορείων περιοχών, οι οποίες συνήθως διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο, ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, και παροτρύνει τις Βόρειες χώρες να λάβουν μέτρα.

Διαβάστε επίσης