Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

01:44 | 27 Νοεμβρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Επιστρέφουμε στην κανονικότητα ή όχι ;

δημοσίευση στις 16/04/2020 08:02
Επιστρέφουμε στην κανονικότητα ή όχι ;

Πορευόμαστε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα!

Νέα μεταβολή παρουσίασε ο καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά το κρύο, τις βροχές και... τα χιόνια! Ο Απρίλιος εξακολουθεί να μας εκπλήσσει με τα καμώματα του, τα οποία φαίνεται πως δεν θα τελειώσουν εύκολα. Και ενώ σταδιακά από το τέλος Απριλίου θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα, ο καιρός μάλλον θα συνεχίσει να ακολουθεί μια διαδρομή με στροφές, ανηφοριές αλλά και κατηφοριές!

Οι εναλλαγές του καιρού θα είναι συχνές, ακόμη και τον Μάϊο. Βέβαια, αυτή η αλλοπρόσαλλη εικόνα του καιρού, θα πρέπει να είναι οδηγός και για εμάς. Το ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, δεν σημαίνει ότι τα σκοτεινά μυαλά που κυβερνούν τον πλανήτη, θα μας αφήσουν τόσο εύκολα χαλαρά τα χαλινάρια.

Μέχρι να αντιληφθούμε βέβαια ότι οδηγούμαστε στον εγκλεισμό μας, τον εξευτελισμό μας και την απομάκρυνση από τον συνάνθρωπο μας, εις το όνομα της καταπολέμησης της παγκόσμιας αύξησης του πληθυσμού, για την οποία έχει επιστρατευτεί η τεχνολογία! Γι’ αυτό πλέον ετοιμάζουν τα κλουβιά που θα μας χώσουν μέσα, ώστε να πάψουμε να έχουμε επαφές μεταξύ μας. Ο ‘’ιός’’ που ήρθε στη ζωή μας, απλώς ήταν το πρόσχημα.

Άραγε θα δεχθούμε αυτό τον εγκλεισμό; Θα γίνουμε μικρά κουτάκια σε έναν υπολογιστή που θα επικοινωνούμε με το συνάνθρωπο μέσω της τεχνολογίας; Ότι ξεκίνησε με την έλευση του ''ιού'', οδηγεί κάπου. Το που, ας το αντιληφθεί ο καθένας εκεί έξω, έχοντας ολόκληρη την εικόνα μπροστά του και… όχι μόνο τα αποτελέσματα ενός ''ιού'', που είδαμε μέσα από την εικόνα μιας καλοστημένης παραστάσεως, μέσω των καλοπληρωμένων ΜΜΕ!

Στα του καιρού κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σημειώθηκε τη Μ. Τετάρτη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Μεταξάδων Έβρου, όπου τη Μ. Τρίτη η μέγιστη θερμοκρασία ήταν στους 24.2 βαθμούς ενώ τη Μ. Τετάρτη δεν ξεπέρασε τους 11.5 βαθμούς. Θυελλώδεις άνεμοι, χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στα ορεινά σημειώθηκαν τη Μ. Τετάρτη, ενώ βροχές σημειώθηκαν στα πεδινά. Σήμερα Μ. Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές στα ανατολικά και το Αιγαίο, κατά βάση στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, όμως αναμένεται σταδιακή βελτίωση.

Διαβάστε επίσης