Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:19 | 16 Ιανουαρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Πρόσκαιρες βροχές την Πέμπτη!

δημοσίευση στις 25/02/2020 10:18
Πρόσκαιρες βροχές την Πέμπτη!

Πέφτει για λίγο η θερμοκρασία και μετά... πάλι Άνοιξη!

Σημαντική άνοδο παρουσιάζει η θερμοκρασία στην ευρύτερη περιοχή μας, καθώς η ατμοσφαιρική κυκλοφορία μεταφέρει θερμές αέριες μάζες σε μεγάλο τμήμα της Νότιας Ευρώπης. Η απόκλιση των θερμοκρασιών, από τη μέση κλιματική τιμή της περιόδου 1979 - 2010 θα φτάσει σε πολύ υψηλές τιμές πάνω από την Κεντρική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, σήμερα Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, με την Άνοιξη να εξαπολύει δυνατή επίθεση!

Οι μεγαλύτερες θερμοκρασιακές αποκλίσεις αναμένονται στα Βαλκάνια και τα ανατολικά τμήματα της Ιταλικής χερσονήσου σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ενώ στην περιοχή μας οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τοπικά και τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το περιοχικό μας προγνωστικό σύστημα ΘΗΣΕΑΣ και το παγκόσμιο προγνωστικό μας μοντέλο ΗΡΑΚΛΗΣ.

Στην περεταίρω εξέλιξη του καιρού, μια ακόμη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σύντομα ο καιρός θα ξαναέρθει στα... ίσια του! Τα καλά νέα έρχονται από Παρασκευή, με την θερμοκρασία να τραβά την ανηφόρα ενώ οι άνεμοι θα ευνοήσουν το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού. Αμολάμε καλούμπα λοιπόν και οργανώνουμε τις αποδράσεις μας. Αναλυτικά ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Κλείνοντας να πάμε στην Αυστραλία καθώς οι πυρκαγιές που την έπληξαν, κατέστρεψαν σχεδόν το ένα πέμπτο των δασών της χώρας. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 κάηκαν περίπου 58 εκατομμύρια στρέμματα εύκρατων δασών στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια. Αυτή ήταν η καταστροφικότερη περίοδος πυρκαγιών που έχει καταγραφεί ποτέ.

Στα του Xalazi.gr να έρθουμε τώρα καθώς μια νέα εποχή ξεκίνησε για το μετεωρολογικό μας κέντρο, καθώς έχουμε αναβαθμίσει τα προγνωστικά μας συστήματα και τρέχουμε με το δικό μας παγκόσμιο προγνωστικό μοντέλο καιρού ''GRX ΗΡΑΚΛΗΣ''.  Το περιοχικό μας μοντέλο ''ΘΗΣΕΑΣ'' που στοχεύει στην Ελλάδα, κάνει πρόγνωση καιρού, μέσω του δικού μας αυτόνομου προγνωστικού μας συστήματος. Το παγκόσμιο GRX GLOBAL ''HΡΑΚΛΗΣ'' μπορείτε να το δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Το περιοχικό ''ΘΗΣΕΑΣ'': Για την Νοτιοανατολική Ευρώπη δείτε τους προγνωστικούς μας χάρτες κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ και για την Ελλάδα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης