Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

11:56 | 09 Αυγούστου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Αντίο με... βροχές και καταιγίδες!

δημοσίευση στις 28/05/2019 09:49
Αντίο με... βροχές και καταιγίδες!

χαλάει σταδιακά ο καιρός με την είσοδό μας στον Ιούνιο...

Στο τελείωμα του Μαΐου ο καιρός αποφάσισε να μας θυμίσει ότι οδεύουμε προς το καλοκαίρι. Μετά από μια μεγάλη βροχερή και γενικά δροσερή περίοδο, τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία έχει σημειώσει άνοδο, ενώ οι βροχές γενικά, πάρα την παροδική εμφάνιση τους, έχουν ελαττωθεί σημαντικά. Παρά τις νεφώσεις αρκετές περιοχές, η θερμοκρασία έφτασε τους 30 βαθμούς.

Σύμφωνα με το Ε.Α.Α., οι υψηλότερες μέγιστες τη Δευτέρα 27 Μαΐου καταγράφηκαν στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας με 30.5 βαθμούς, στην Αγία Παρασκευή Λέσβου με 29.8 βαθμούς, στην Πλώρα Ηρακλείου με 29.6 βαθμούς, στο Πετροκεφάλι Μοιρών με 29.6 βαθμούς και στην Ορεστιάδα με 29.3 βαθμούς. Σε πολλές περιοχές, το θερμόμετρο άγγιξε τους 28 βαθμούς.

Μέσα στην εβδομάδα ο καιρός θα παρουσιάσει δυο πρόσωπα. Όπως είχαμε πει σε προηγούμενα δελτία μας, τις τελευταίες ημέρες του μήνα, θα είχαμε και πάλι βροχές. Έτσι λοιπόν, τα τελευταία στοιχεία θέλουν έως και την Τετάρτη 29 Μαΐου να διατηρείται γενικά ο καλός καιρός, ωστόσο από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή 31 Μαΐου θα έχουμε και πάλι βροχές, οι οποίες πρώτα θα επηρεάσουν τα ορεινά και αργότερα τα πεδινά.

Την Πέμπτη 30 Μαΐου σε όλη τη χώρα θα εξακολουθήσει να επικρατεί ηλιοφάνεια, αλλά σταδιακά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε Δυτικούς - Βορειοδυτικούς. Η ποιο ενδιαφέρουσα όμως μέρα, είναι η Παρασκευή, όπου θα έχουμε αρκετές βροχές.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου ο μήνας θα μας αποχαιρετήσει με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα σημειωθούν κυρίως στα Βόρεια. Από το μεσημέρι ωστόσο, τα φαινόμενα θα ενταθούν στα Βόρεια και Βορειοανατολικά, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες. Τέλος σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το Σαββατοκύριακο, ο Ιούνιος θα κάνει ποδαρικό με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Διαβάστε επίσης