Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

17:26 | 26 Φεβρουαρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Εξασθενούν οι άνεμοι, έρχονται βροχές!

δημοσίευση στις 29/05/2018 01:03
Εξασθενούν οι άνεμοι, έρχονται βροχές!

εξασθένηση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι από την Τετάρτη

Ισχυροί πνέουν οι Βοριάδες στο Αιγαίο και την Ανατολική Ελλάδα, διατηρώντας τη θερμοκρασία στα νησιά του Αιγαίου και τα Ανατολικά σε χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην υπόλοιπη χώρα. Το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Μαΐου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες σημειώθηκαν στην Ιθάκη με 32.7 βαθμούς, στην Ωλένη με 32.2 βαθμούς και στον Πύργο με 32.1 βαθμούς.

Σταδιακή εξασθένηση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι από την Τετάρτη, με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη πλέον τη χώρα, αγγίζοντας ο υδράργυρος τοπικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα προσεγγίσει τους 30 βαθμούς, από τους 24 με 25 που βρίσκεται αυτές τις ημέρες. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ωστόσο η εξασθένιση των ανέμων θα φέρει μαζί της και την επαναφορά της μεσημεριανής αστάθειας από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, οπότε και είναι αυξημένες οι πιθανότητες εκδήλωσης βροχών και καταιγίδων, ακόμη καις ε πεδινά τμήματα της Ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια, χωρίς να αποκλείεται να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η Ανατολική Ελλάδα, κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο Ιούνιος πιθανόν να κρύβει μερικά πρόωρα κύματα ζέστης, τα οποία ενδεχομένως να εκδηλωθούν στο δεύτερο δεκαήμερο του μήνα. Νεότερες πληροφορίες όμως για αυτή την πιθανή εξέλιξη, θα δώσουμε σε επόμενα δελτία μας, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία για να το τεκμηριώσουμε. Όπως και να έχει πάντως, ο Ιούνιος πλησιάζει και είναι έτοιμος να μας φέρει το…καλοκαίρι!

Κλείνοντας το δελτίο μας να δούμε μια ενδιαφέρουσα έρευνα που έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και αφορά, τους ανεμοστρόβιλους που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Εδώ στο Xalazi.gr θα παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας, ως προς το κομμάτι που αναφέρεται στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης