Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

04:44 | 18 Ιουνίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Θα υποδεχτούμε το... καλοκαίρι;

δημοσίευση στις 18/06/2017 23:42
Θα υποδεχτούμε το... καλοκαίρι;

η εβδομάδα που μας έρχεται φέρνει το... καλοκαίρι

Eντυπωσιακά εκτός εποχής κινήθηκε ο Ιούνιος, λίγο πριν μας φέρει και επίσημα το καλοκαίρι, το οποίο θα κάνει την είσοδο του στις 21 Ιουνίου με το θερινό ηλιοστάσιο. Η Άνοιξη αποφάσισε να παίξει το δικό της παιχνίδι, φέρνοντας μας το... φθινόπωρο!!! Ο Ιούνιος αποδείχτηκε αρκετά βροχερός μήνας, ενώ η θερμοκρασία κυμάνθηκε αρκετά κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου ο υδράργυρος σημείωσε εντυπωσιακή βουτιά. Σύμφωνα με τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο κ. Κώστα Αλεξανδρή, πέρυσι στις 18 Ιουνίου είχαμε καταγράψει στην Αθήνα τη μεγαλύτερη θερμοκρασία για όλο το καλοκαίρι. Στα Μελίσσια ο υδράργυρος σταμάτησε στους 38.6 βαθμούς, στο κέντρο της Αθήνας άγγιξε τους 40 βαθμούς ενώ στο Αγρίνίο τους ξεπέρασε!!!

Φέτος την ίδια ημέρα, η θερμοκρασία του μεσημεριού δεν ξεπέρασε στα Μελίσσια τους 16.5 βαθμούς και στο κέντρο της Αθήνας τους 21 βαθμούς!!! Απίστευτα πράγματα, μεγάλες καιρικές εκπλήξεις και ανατροπές μας επιφύλασσε φέτος ο καιρός, ο οποίος μετά από ένα αρκετά βαρύ χειμώνα, αποφάσισε πριν την επίσημη είσοδο μας στο καλοκαίρι να... μας δροσίσει. Εάν ξαναδούμε στη συνέχεια αυτή την εικόνα του καιρού, παραμένει άγνωστο!

Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα επέστρεψε προσωρινά το φθινόπωρο, στην υπόλοιπη Ευρώπη το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, με τον υδράργυρο να αγγίζει στην Πορτογαλία τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σιγά σιγά όμως και στα μέρη μας, θα αρχίσουν να ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (το πρώτο ημερολογιακά επίσημα του καλοκαιριού) θα είναι καλοκαιρινό.

Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει το φράγμα των 30 βαθμών Κελσίου, ενώ υπάρχουν στοιχεία που θέλουν να φτάνει έως τους 38 βαθμούς, αλλά ακόμη είναι νωρίς να πούμε, εάν τελικά επαληθευτεί αυτό το σενάριο. Η νέα εβδομάδα φέρνει βελτιωμένο καιρό, ωστόσο μέχρι την Πέμπτη θα συνεχιστούν λίγες σποραδικές βροχές στις ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Στα πεδινά ωστόσο, ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι. 


Διαβάστε επίσης