Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

22:04 | 02 Οκτωβρίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Μετά τις καταιγίδες έρχονται χιόνια!

δημοσίευση στις 27/11/2016 17:14
Μετά τις καταιγίδες έρχονται χιόνια!

χιόνια στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στα Βόρεια προάστια της Αθήνας

Σημαντικά προβλήματα και έναν αγνοούμενο αφήνει πίσω της η κακοκαιρία που είναι σε εξέλιξη σήμερα Κυριακή. Τα καιρικά φαινόμενα που χτυπούν τη χώρα μας, επεκτάθηκαν τη νύχτα Ανατολικότερα και έπληξαν και την Αθήνα, αφήνωντας μεγάλα ύψη βροχής και δημιουργώντας προβλήματα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, έως τις 09:00 το πρωί της Κυριακής τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν σε: Σπάτα 95.2 mm, Πετρούπολη 72.2 mm, Ψυχικό 70.6 mm, Άνω Λιόσια 69.8 mm, Σκα Αττικής 58.6 mm, Αθήνα-Γκάζι 48.4 mm, Μαρούσι 45.2 mm, Δάφνη 39.8 mm και Κάντζα Αττικής 37.6 mm.

Στην εξέλιξη του καιρού θα συνεχιστούν οι καταιγίδες απόψε με έμφαση τα Δυτικά, Κεντρικά και Νότια, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Στην Αθήνα δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί εκ νέου καταιγίδα. Προσοχή χρειάζεται να δείξουν οι πολίτες, σε περιοχές που έχουν παρουσιάσει προβλήματα. 

Τη Δευτέρα αναμένεται μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα Βόρεια ορεινά. Οι βροχές θα εξακολουθήσουν με έμφαση τα Δυτικά, Κεντρικά και Νότια. Από το βράδυ, θα αρχίσει πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τρίτη αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Από το βράδυ, αναμένονται χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας χώρας, όπου θα χιονίσει και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη τα χιόνια θα επηρεάσουν πεδινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, ενώ θα κατηφορίσουν σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο της Ανατολικής Ελλάδας. Στην Αττική, θα χιονίσει σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Αττικής, ενώ το βράδυ χιόνι θα πέσει και στα Βόρεια προάστια της Αθήνας.

Αναλυτικές λεπτομέρειες θα δίνονται καθημερινά μέσα από την ιστοσελίδα μας, αλλά και από το Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Kάθε βράδυ 22:00 – 01:00 η ομάδα μας, θα σας μεταφέρει όλα τα νεότερα στοιχεία. Σήμερα Κυριακή συντονιστείτε 19:00 - 00:00 σε μια έκτακτη καιρική εκπομπή. Για σύνδεση με το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης