Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:37 | 20 Απριλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ο Αντικυκλώνας δεν φέρνει την Άνοιξη!

δημοσίευση στις 21/11/2016 10:59
Ο Αντικυκλώνας δεν φέρνει την Άνοιξη!

εντυπωσιακή μεταβολή του καιρού αναμένεται στο τέλος του μήνα

Τι και εάν ζέστανε ο καιρός, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ένας Αντικυκλώνας δεν είναι ικανός να φέρει την Άνοιξη! Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι υψηλότερες θερμοκρασίες την Κυριακή, σημειώθηκαν στη Λίνδο Ρόδου με 22.8 C, στις Μοίρες Ηρακλείου με 22.3 C, στην Κατταβιά Ρόδου με 22.1 C, στο Λέντα Ηρακλείου με 22 C, στην Καλαμάτα με 21.9 C και στην Ωλένη Ηλείας με 21.8 C. 

Αισθητά βελτιωμένος είναι ο καιρός, μετά και την ψυχρή εισβολή που σημειώθηκε στη χώρα μας, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, όπου σημειώθηκαν και οι πρώτες χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μακεδονίας, αλλά και σε ορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Αττικής. Στον αντίποδα, η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με καλό καιρό και ανεβασμένες θερμοκρασίες. 

Η νέα εβδομάδα δεν φαίνεται να θέλει να μας συγκινήσει ιδιαίτερα, αφού ο Αντικυκλώνας θα  παραμείνει στην περιοχή μας. Πρόσκαιρη φθινοπωρινή υφή, θα πάρει ο καιρός στα Ανατολικά τμήματα την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, καθώς το Βόρειο ρεύμα θα προκαλέσει αυξημένη συννεφιά, αφήνοντας ένα ελαφρύ ψιλόβροχο στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη Βόρεια Κρήτη.

Το τελείωμα της εβδομάδας θα βρει τη χώρα μας στα... πρόθυρα μετατόπισης σταδιακά του Αντικυκλώνα Βορειότερα, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για την έλευση ενός χαμηλού βαρομετρικού, το ποιο θα απασχολήσει τη χώρα μας, το τελευταίο Σαββατοκύριακο Νοεμβρίου, με βροχές και καταιγίδες. Νεότερες ωστόσο πληροφορίες για αυτή την αλλαγή, θα δώσουμε σε επόμενο δελτίο μας.  

Κλείνοντας το δελτίο μας, να δούμε και μια ενδιαφέρουσα είδηση. Η NASA εξέδωσε μια προειδοποίηση, ότι ο αριθμός των αστεροειδών που μπορούν να πέσουν στον πλανήτη μας, έχει αυξηθεί κατά 50%, χαρακτηρίζοντας την ανακάλυψη ως «σοκ». Περισσότερα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.   





Διαβάστε επίσης