Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

08:11 | 26 Σεπτεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο Καιρός έως την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου

δημοσίευση στις 22/01/2022 08:15
Ο Καιρός έως την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ''ΕΛΠΙΔΑΣ'' ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στη Βόρεια Ελλάδα θα υπάρχουν νεφώσεις, με τοπικές χιονοπτώσεις στα Βορειοανατολικά και γρήγορη βελτίωση. Στην Κεντρική Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα αναμένεται χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Στη δυτική Ελλάδα αρχικά χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις έως τα 300 μέτρα, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου προβλέπονται χιονοπτώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στο υπόλοιπο Αιγαίο προβλέπονται βροχές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης, σε μεγάλα υψόμετρα. Από το μεσημέρι και από τα Βόρεια θα αρχίσει γενική βελτίωση του καιρού, η οποία θα είναι πρόσκαιρη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 7 μποφόρ στα πελάγη. Παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στα βόρεια τοπικά θα επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί: στη Δυτική Μακεδονία από -15 έως 0 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -13 έως 4 βαθμούς, στην Ήπειρο από -12 έως 9 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -9 έως 5 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 10 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 9 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -2 έως 3 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 14 βαθμούς.

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια και κατά περιόδους στην Ανατολική Στερεά προβλέπονται χιονοπτώσεις, οι οποίες στην Εύβοια και τις Σποράδες θα είναι πυκνές. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αρχικά χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά. Όμως σταδιακά τα χιόνια θα κατέλθουν και στις παράλιες των Κυκλάδων και έως τα 300 - 400 μέτρα της Κρήτης. Στα Δωδεκάνησα θα σημειωθεί χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχεί ήλιος με δόντια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ελλάδα, στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται σφοδρός χιονιάς! Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και διαστήματα με ήλιο, αλλά κατά τόπους και κατά περιόδους, ενδέχεται να συννεφιάζει και να σημειώνονται τοπικές νιφαδοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα συνεχίζεται ο σφοδρός χιονιάς μέχρι το κύμα! Οι χιονοπτώσεις θα είναι πολύ πυκνές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι ισχυρός.

Την Τέταρτη 26 Ιανουαρίου στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα συνεχίζεται ο σφοδρός χιονιάς μέχρι το κύμα! Οι χιονοπτώσεις θα είναι πολύ πυκνές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το μεσημέρι θα αρχίσει σταδιακή ύφεση των φαινομένων και από το απόγευμα ο χιονιάς θα περιοριστεί στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι ισχυρός.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Το Σάββατο αναμένεται χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές των Βορείων τμημάτων έως τα 200 μέτρα. Τα φαινόμενα σταδιακά έως το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς. Την Κυριακή αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια. Πριν το μεσημέρι όμως, θα περάσει πρόσκαιρα νεφική μάζα, που θα προκαλέσει τοπικές χιονοπτώσεις, για λίγη ώρα. Και πάλι όμως γρήγορα στο γενικό σύνολο του Νομού, ο καιρός θα γίνει και πάλι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς, με πτώση από το βράδυ. Τη Δευτέρα προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά προς το μεσημέρι θα εισέρθει χιονιάς από τα Βορειοανατολικά του Νομού. Έτσι θα αρχίσει να χιονίζει και έως το βράδυ, τα φαινόμενα θα ενταθούν. Μετά τις 18:00 το απόγευμα και έως τα μεσάνυχτα αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις έως το τελευταίο άκρο του Νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί 5 και σταδιακά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση, θα πέσει κάτω από τους 0 βαθμούς! Την Τρίτη αναμένεται σφοδρός χιονιάς σε όλο το Νομό. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοανατολικοί 5 - 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, κάτω από το μηδέν! Για την Τετάρτη θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση!

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ηλιοφάνεια έως την Τετάρτη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 - 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 22.01.22 ώρα 08:00

Διαβάστε επίσης