Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:36 | 20 Ιανουαρίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο Χειμώνας "επιστρέφει" στην χώρα μας...

δημοσίευση στις 21/03/2021 20:44
Ο Χειμώνας "επιστρέφει" στην χώρα μας...

Ο Χειμώνας "επιστρέφει" στην χώρα μας...

Δευτέρα 22/3/2021.

Συνθήκες καιρού για όλη την χώρα: Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν απο τις πρωινές ώρες στην Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ιονίου και ασθενείς βροχοπτώσεις στην Πελοπόννησο, στην Θεσσαλία τις Σποράδες, στην Χαλκιδική, στην Θράκη και στα Νησιά του ΒΑ αιγαίου. Απο το αργά το μεσημέρι θα έχουμε περαιτέρω επιδείνωση στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα Νησιά του ΒΑ και Α αιγαίου με βροχοπτώσεις τοπικά έντονες και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδευτούν απο χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν αυξημένες νεφώσεις με αρκετά ανοίγματα ηλιοφάνειας στις Κυκλάδες και την στερεά Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας πάνω απο τα 1000 με 1200μ ενώ στην δυτική Μακεδονία θα χιονίσει και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Θερμοκρασία-Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 9-15°C στην Κεντρική Ελλάδα, 5-9°C στην Βόρεια Ελλάδα, 7-12°C στην Δυτική Ελλάδα, 15-20°C στην Νότια Ελλάδα, Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις ασθενείς στην Κεντρική Ελλάδα, βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς στην Βόρεια Ελλάδα με μικρή ενίσχυση στα 3-4 μποφόρ, Δυτικοί Βορειοδυτικοί ασθενείς στην Δυτική Ελλάδα και Νότιοι Νοτιοδυτικοί ενισχυμένοι στα 4-5 μποφόρ στην Νότια Ελλάδα. Βοριάδες θα επικρατήσουν στα 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και ισχυροί Νοτιάδες στο Αιγαίο στα 5-6 μποφόρ.

Τρίτη 23/3/2021

Συνθήκες καιρού για όλη την χώρα: Νεφοσεκπής και μουντός καιρός θα επικρατήσει με μια συνεχής εμμονή βροχοπτώσεων απο το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, Έμφαση των έντονων φαινομένων θα έχουμε στην Εύβοια και στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειώνονται τοπικές βροχές με εξαίρεση την Θράκη που οι πιθανότητες είναι μικρότερες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει και σε χαμηλότερα υψόμετρα με ενδεικτικό υψόμετρο 300μ.

Θερμοκρασία-Άνεμοι: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4-7°C στην κεντρική Ελλάδα, 5-10°C στην Βόρεια Ελλάδα, 7-12°C στην Δυτική Ελλάδα και 10-14°C στην Νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοανατολικοί με ένταση στα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.


Πρόγνωση Ερ. Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης (Ο καιρός στο Βόλο)

Επιμέλεια άρθρου Νίκος Νικολάου (Ο καιρός στο Βόλο)







Διαβάστε επίσης