Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

22:19 | 27 Φεβρουαρίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο Καιρός έως την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

δημοσίευση στις 15/12/2021 14:30
Ο Καιρός έως την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

Σημαντική επιδείνωση το Σαββατοκύριακο!

Tην Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά - ημιορεινά τμήματα. Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, γενικά θα επικρατεί καλός καιρός. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια τις νυχτερινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο ανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί: από -3 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 6 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 14 βαθμούς στα νησιά. 

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς νιφαδοπτώσεις στα ορεινά. Θα υπάρχουν ωστόσο και διαστήματα με σχετικά καλό καιρό. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι στo Aιγαίο θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το απόγευμα και από τα βορειοανατολικά οθα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί χιονόνερο στα πεδινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και τις Σποράδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά των παραπάνω περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες οι άνεμοι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από το βράδυ και από τα βόρεια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια.

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στα δυτικά και βορειοδυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με χιονόνερο στα κεντρικά και τα βόρεια πεδινά, καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια τμήματα και χιόνια αρχικά στα ορεινά, αλλά σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές έως τα 600 μέτρα της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου. Τη νύχτα προς Κυριακή τα χιόνια θα κατέλθουν πρόσκαιρα έως τα 350 - 400 μέτρα, ενώ στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 - 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Το βράδυ οι άνεμοι θα ενισχυθούν τοπικά στα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στα δυτικά και βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται χιονόνερο στα κεντρικά και ανατολικά πεδινά, καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά των παραπάνω περιοχών, καθώς κατά περιόδους και σε περιοχές έως τα 350 - 400 μέτρα  της κεντρικής και ανατολικής χώρας, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 7 - 8 και στο Αιγαίο  9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα!

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα είναι 3 βαθμούς χαμηλότερη. Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς. Το Σάββατο προβλέπεται βροχερός καιρός στα πεδινά, ενώ χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά. Από το βράδυ, χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές. Τη νύχτα προς Κυριακή, αναμένεται χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις έως τα 300 - 400 μέτρα υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 - 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση!

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Την Τετάρτη αναμένουμε καλό καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς. Από την Πέμπτη έως την Κυριακή αναμένεται γενικά καλός καιρός, με εξαίρεση τη Χαλκιδική, όπου από την Παρασκευή αναμένονται βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Το Σαββατοκύριακο θα πέσει χιόνι και σε ημιορεινά τμήματα της Χαλκιδικής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 και το Σαββατοκύριακο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από το Σάββατο!

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 15.12.21 ώρα 14:00

Διαβάστε επίσης