Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:39 | 20 Ιανουαρίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο Καιρός έως την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

δημοσίευση στις 12/12/2021 18:04
Ο Καιρός έως την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου

Αρκετό κρύο τη νέα εβδομάδα!

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό - νότιο Αιγαίο προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται άστατος καιρός, με λίγες τοπικές βροχές και διαστήματα με καλό καιρό. Ωστόσο από αργά το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη, αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στη Μακεδονία, με χιονοπτώσεις από τα 600 μέτρα και πάνω, ενώ χιονόνερο θα σημειωθεί στα πεδινά και παροδικές βροχές στα παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους - βορειοδυτικούς και τη νύχτα θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από το βράδυ, αρχικά στα Βόρεια και αργότερα στην υπόλοιπη χώρα.

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στην Μακεδονία αναμένονται αρχικά χιονοπτώσεις από τα 600 μέτρα και πάνω, οι οποίες σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα αποτίσουν τοπικό χαρακτήρα έως ότου σταματήσουν από το μεσημέρι. Χιονόνερο θα σημειωθεί στα πεδινά και στα παραθαλάσσια βροχή. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα ημιορεινά τμήματα της Θράκης από τα 800 μέτρα και πάνω. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και διαστήματα με καλό καιρό. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι - βορειοδυτικοί 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα Βόρεια.

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στην Ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ανατολικής και Κεντρικής  ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα φτάσει τους 6 βαθμούς στα βόρεια, τους 9 βαθμούς στα κεντρικά και τους 13 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στην ανατολική χώρα προβλέπονται βροχές και στο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και ανατολικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς μεταβολή.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Την Κυριακή αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές, ενώ χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση από την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς, αλλά θα σημειώσει πτώση από την Τρίτη, που θα είναι ποιο έντονη στα Βόρεια του Νομού.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και διαστήματα με καλό καιρό. Από τη νύχτα θα σημειωθεί επιδείνωση με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Τη Δευτέρα τα φαινόμενα που θα εκδηλώνονται ήδη από τις νυχτερινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα αποκτήσουν παροδικό χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς. Την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με παροδικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά βάση θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 12.12.21 ώρα 18:00

Διαβάστε επίσης