Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

18:54 | 18 Σεπτεμβρίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Επίσκεψη του λευκού επισκέπτη στην ανατολική και νότια Ελλάδα

δημοσίευση στις 22/12/2016 11:58
Επίσκεψη του λευκού επισκέπτη στην ανατολική και νότια Ελλάδα

χιονοπτώσεις σημειώνονται σε ορεινες και ημιορεινές περιοχές

Επιδεινώθηκε ο καιρός από χθες σε περιοχές της νατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης, με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις, δυνατούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας. 

Για σήμερα Πέμπτη 22.12.16 αναμένεται καλός καιρός στη δυτική και βόρεια Ελλάδα με λίγες νεφώσεις και αρκετό κρύο κυρίως το βράδυ, όπου θα σημειωθεί και παγετός. Περισσότερες νεφώσεις θα υπάρχουν στην υπόλοιπη κεντρική, ανατολική και νότια Ελλάδα με ανά διαστήματα τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις σε περιοχές άνω των 300-500 μέτρων από βόρεια προς νότια. 

Από τη νύχτα της Πέμπτης έως και το μεσημέρι της Παρασκευής 23.12.16 αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στην Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές μέτριας έως δυνατής έντασης στα πεδινά - παραθαλάσσια, όπου δεν αποκλείονται και τοπικές καταιγίδες, το χιονόνερο - χιονόβροχο στα ημιπεδινά από 200-350 μέτρα και τις πυκνές χιονοπτώσεις πάνω από τα 350-400 μέτρα στα ηπειρωτικά και τα 500-600 μέτρα στα νησιά. 

Το πρωινό της Παρασκευής τα υψόμετρα θα ανέβουν κατά 100 μέτρα λόγω της αυξημένης υγρασίας και της μικρή ανόδου της θερμοκρασίας. Από το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων στα προαναφερθέντα τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει καλός ο καιρός με ισχυρό παγετό. 

Οι άνεμοι θα πνέουν σήμερα από Β-ΒΑ διευθύνσεις στα 8-9bf στο Αιγαίο και από Α-ΒΑ διευθύνσεις στο Ιόνιο έως 7bf. Η θερμοκρασία σήμερα δε θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς στα βόρεια (Δυτ. Μακεδονία έως 5 βαθμούς), τους 10 βαθμούς στα δυτικά, τους 7 βαθμούς στα ανατολικά και τους 8-9 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου. Την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα 7-8bf στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα ανέβει κατά 1-2 βαθμούς σε όλη τη χώρα. 

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Για σήμερα Πέμπτη το σκηνικό θα παραμείνει ως έχει, με νεφώσεις που ανά διαστήματα θα δίνουν χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις με τη μορφή χιονοχάλαζου άνω των 300 μέτρων. Τα φαινόμενα θα εστιάζονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού και του λεκανοπεδίου, ενώ στα νοτιότερα και δυτικότερα τμήματα τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι μεγαλύτερα. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα 7-8bf και η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 8 βαθμούς κελσίου. 

Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καλός ο καιρός εδώ σήμερα κι αύριο με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι ΒΑ στα 4-5bf στο Θερμαϊκό και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς κελσίου. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Στράτος Αυγερινός
Τελευταία Ενημέρωση: 22.12.16 ώρα 12:00

Διαβάστε επίσης