Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

03:45 | 31 Μαρτίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο Καιρός Την Πέμπτη Και Την Παρασκευή

δημοσίευση στις 14/01/2021 10:10
Ο Καιρός Την Πέμπτη Και Την Παρασκευή

Σταδιακή έλευση πολικού ψύχους!

Tην Πέμπτη 14 Ιανουαρίου προβλέπεται άστατος καιρός με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη και βελτίωση του καιρού, βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και το Αιγαίο, ενω στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις και ήλιος. Από το βράδυ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια και βροχές στην υπόλοιπη χώρα, που από αργά τη νύχτα θα μετατραπούν σε χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 6 - 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 5 βαθμούς, στην Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 7 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από -2 έως 8 βαθμούς, στα Κεντρικά και Νότια από 4 έως 13 βαθμούς και στα νησιά από 7 έως 14 βαθμούς.

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο στα Νότια πεδινά και παραθαλάσσια, χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο. Σταδιακά τα φαινόμενα ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. ΩΣΤΟΣΟ από τις βραδινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και νότια αναμένεται ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και από τη νύχτα και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας και σε περιοχές έως τα 350 μέτρα της υπόλοιπης Δυτικής, Ανατολικής και Νότιας χώρας. Στη Βόρεια Ελλάδα, ο καιρός θα είναι το παραπάνω χρονικό διάστημα βελτιωμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 8 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε ανατολικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα επικρατήσει παγετός στα κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Την Πέμπτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς. Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις, με ασθενείς παροδικές βροχές στα πεδινά και παροδικές, ασθενείς  χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα, σε μεγάλο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, με πτώση το απόγευμα.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Την Πέμπτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και παροδικό χιονόνερο στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς. Την Παρασκευή αναμένονται παροδικές νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Από αργά το βράδυ αναμένεται πύκνωση των νεφώσεων και μέσα στη νύχτα προς Σάββατο ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά - ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε Βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς, με πτώση τη νύχτα.

Eπιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 14.01.20 ώρα 10:00

Διαβάστε επίσης