Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

18:10 | 09 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πληροφορίες  >  Χιονοδρομία  > Χιονοδρομικά

Early start Xιονοδρομικών και... στην Ελλάδα

δημοσίευση στις 25/11/2016 08:37
Early start Xιονοδρομικών και... στην Ελλάδα

παγκόσμια τάση το χιόνι που πέφτει να αξιοποιείται άμεσα

Μετά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις στο βόρειο ημισφαίριο, έχουμε καθημερινά early start χιονοδρομικών στις Άλπεις, την Αμερική και τον Καναδά. Μια παγκόσμια τάση, με το χιόνι που πέφτει να αξιοποιείται άμεσα, εφαρμόζεται πλέον και στην Ελλάδα. Σε λειτουργία είναι η τεχνητή χιόνωση στο baby lift των σχολών στο Χ.Κ. Βόρας - Καιμάκτσαλαν, όσο το επιτρέπει η θερμοκρασία, με στόχο ένα early start της σεζόν για τους αρχάριους.

Ανοικτό θα είναι αυτό το  Σαββατοκύριακο, το κεντρικό chalet του χιονοδρομικού κέντρου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2050m, στη βάση του χιονοδρομικού κέντρου. Στο χιονοδρομικό θα βρείτε επίσης το «Lift Bar» στη βάση του εναέριου αναβατήρα, σε υψόμετρο 2076m. Όλα τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν έως τις 17:00 το απόγευμα. Τέλος, σε λειτουργία θα βρίσκονται τα σαλέ στα Χ.Κ. Καϊμάκτσαλαν και Περτουλίου, τα Σαββατοκύριακα.

kai

Τις επόμενες ημέρες, αναμένονται χιονοπτώσεις στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα, με ποιο ευνοημένο το Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου. Οι χιονοπτώσεις θα αρχίσουν από την Κυριακή το βράδυ και θα συνεχιστούν, έως τα μέσα της εβδομάδας. όσοι σκοπεύουν να μετακινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο, καλό είναι να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς εκτός από το χιόνι, αναμένεται και παγετός!

Το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου, αρχικά με βροχές και καταιγίδες, ενώ στη συνέχεια αναμένεται νέα επιδείνωση με πτώση της θερμοκρασίας και… χιονοπτώσεις, ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Αναλυτικές πληροφορίες ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Αναλυτικές λεπτομέρειες για την επερχόμενη, παρατεταμένη κακοκαιρία, θα δίνονται κάθε βράδυ 22:00 – 01:00 και στο Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.   

Πηγή: snowreport