Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

18:15 | 09 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πληροφορίες  >  Χιονοδρομία  > Χιονοδρομικά

Ο καιρός κατέστρεψε πέρυσι τα χιονοδρομικά κέντρα

δημοσίευση στις 27/10/2016 14:45
Ο καιρός κατέστρεψε πέρυσι τα χιονοδρομικά κέντρα

Η πρόβλεψη για την Ελλάδα για φέτος...

Με άγχος ξεκινά η χειμερινή σεζόν, για τους ιδιοκτήτες των χιονοδρομικών κέντρων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και αυτό γιατί, η περσινή χιονοδρομική χρονιά σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, ήταν καταστροφική καθώς σε αρκετά χιονοδρομικά κέντρα δεν χιόνισε αρκετά, με αποτέλεσμα οι λάτρεις του σκι να μείνουν ανικανοποίητοι, με τον καιρό να επιφέρει σημαντικές αρνητικές συνέπειες.

Μάλιστα, ο προηγούμενος Δεκέμβριος ήταν ο πιο ζεστός στα χρονικά, με διαρκή ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής οροσειράς της Ευρώπης, ενώ οι ημέρες με χιόνι ήταν πολύ λίγες, με αποτέλεσμα πολλές πίστες χιονοδρομικών κέντρων να παραμένουν κλειστές ενώ δημοφιλή θέρετρα δεν είχαν αρκετό χιόνι. Στα ίδια επίπεδα με της Ευρώπης κυμανθηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, οι προβλέψεις για τη φετινή χρονιά είναι αισιόδοξες, καθώς εκτιμάται πως ο Χειμώνας αυτός θα είναι ψυχρός, οπότε και θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να λειτουργήσουν τα χιονοδρομικά κέντρα.
Διαβάστε επίσης