Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

09:02 | 08 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πληροφορίες  >  Χιονοδρομία  > Χιονοδρομικά

Έρχονται χιόνια στα Χιονοδρομικά Κέντρα!

δημοσίευση στις 14/12/2016 22:13
Έρχονται χιόνια στα Χιονοδρομικά Κέντρα!

Οι Νοτιάδες θα φέρνουν τα πολυπόθητα χιόνια στα βουνά μας

Κάτι φαίνεται να αλλάζει στον καιρό από την επομένη εβδομάδα, μετά από 15 ολόκληρες ημέρες απουσίας βροχών και χιονοπτώσεων!!! Η παρατεταμένη καλοκαιρία προβλημάτισε αρκετά τους υπεύθυνους των χιονοδρομικών κέντρων, καθώς πλησιάζουν Χριστούγεννα και… το χιόνι, είναι απαραίτητο στις πίστες.

Τα όποια φαινόμενα εκδηλώθηκαν την εβδομάδα που διανύουμε, αφορούσαν ένα περιορισμένο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας, και δεν ευνόησαν τα χιονοδρομικά μας κέντρα, τα οποία απολάμβαναν εδώ και 15 ημέρες έναν υπέρλαμπρο ήλιο, με εξαίρεση το Χιονοδρομικό Πηλίου.

tel

Όμως, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο Αντικυκλώνας των τελευταίων εβδομάδων που έχει κυριεύσει την Ευρώπη και τη χώρα μας, φαίνεται να μετατοπίζεται Βορειοτέρα σταδιακά εξασθενημένος, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για τη διέλευση χαμηλών βαρομετρικών προς την περιοχή μας, από τα Δυτικά.

Μάλιστα, επειδή ψυχρές αέριες μάζες θα παραμείνουν στα ανώτερα τμήματα της ατμόσφαιρας και την επομένη εβδομάδα, η έλευση των… Νοτιάδων, θα φέρει και το πολυπόθητο χιόνι στα Χιονοδρομικά κέντρα, δίνοντας το φιλί της ζωής πριν τις γιορτές, καθώς τα χαμηλά βαρομετρικά, θα μεταφέρουν αρκετή υγρασία.

snowb

Εκτός όμως από τα χιόνια στα βουνά, θα φέρουν αρκετές βροχές στα πεδινά και θα ζεστάνουν αρκετά τον καιρό τη νέα εβδομάδα, με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται πάνω από τους 15 βαθμούς Κελσίου, αφού οι Νοτιάδες θα κυριαρχούν για αρκετές ημέρες. Όσο για τον Αντικυκλώνα, αυτός θα επιμείνει στην Ευρώπη.

Η αντοχή του Αντικυκλώνα όμως, για αρκετές ακόμη ημέρες, ίσως παίξει περίεργα παιχνίδια στο καιρικό σκηνικό της Γηραιάς Ηπείρου, παιχνίδια που θα έχουν αντίκτυπο και στη χώρα μας. Το καιρικό ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο, αφού και οι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό χώρο… αντέχουν!!!

Και απόψε 23:00 - 00:00 όπως κάθε βράδυ ακούμε  Radio Xalazi με όλα τα καιρικά νέα. Από πότε ζεσταίνει ο καιρός και έρχονται... Νοτιάδες; Συντονιστείτε στο Radio Xalazi και μάθετε όλα τα καιρικά νέα. Συντονιστείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης