Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:01 | 20 Οκτωβρίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Περιβάλλον  > Κλιματική Αλλαγή

Oι πολικές αρκούδες εγκαταλείπουν την Αρκτική

δημοσίευση στις 19/10/2017 23:41
Oι πολικές αρκούδες εγκαταλείπουν την Αρκτική

Το μεγάλο θηλαστικό εμφανίστηκε να κυνηγά ψάρια στον ποταμό Κολύμα

Ένα ακόμη μυστήριο καλούνται να λύσουν οι επιστήμονες, καθώς η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη επισπεύδει το φαινόμενο του Θερμοκηπίου, μεταβάλλοντας καθοριστικά το περιβάλλον. Σύμφωνα με αναφορές, οι πολικές αρκούδες έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την περιοχή της Αρκτικής, αναζητώντας ένα πιο ασφαλές, αν και «ξένο» για τις ίδιες περιβάλλον.

Απόδειξη των αναφορών αποτέλεσε ο εντοπισμός πολικής αρκούδας σε απόσταση μεγαλύτερη των 700 χιλιομέτρων από την Αρκτική, σε περιοχή της Δυτικής Ρωσίας. Οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει την πολική αρκούδα από καιρό και μάλιστα της είχαν δώσει το όνομα Ούμκα. Το μεγάλο θηλαστικό εμφανίστηκε να κυνηγά ψάρια στον ποταμό Κολύμα, στην επαρχία Γιακούτια. 

Σε επιχείρηση που οργανώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου, η Ούμκα αιχμαλωτίστηκε από ειδικά συνεργεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και μεταφέρθηκε σε ζωολογικό κήπο και σε περιβάλλον πιο «οικείο» για την ίδια. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, στην τελευταία καταμέτρηση που έγινε τον Απρίλιο, εντοπίστηκαν μόλις 20 πολικές αρκούδες στο φυσικό τους περιβάλλον, σε μία έκταση 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.


Διαβάστε επίσης