Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:57 | 28 Σεπτεμβρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Περιβάλλον  > Αφιερώματα

Καταιγίδα - τέρας- θα σαρώσει την Ευρώπη!

δημοσίευση στις 11/12/2019 11:43
Καταιγίδα - τέρας- θα σαρώσει την Ευρώπη!

Το Σάββατο θα φτάσει στην Ελλάδα με έντονα καιρικά φαινόμενα!

Πολύ ισχυρό και εκτεταμένο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει από την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ενώ το Σάββατο η πολύ έντονη αυτή κακοκαιρία θα φτάσει και στη χώρα μας. Η καταιγίδα - τέρας - αναμένεται να προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα σε όλη τη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία, το πολύ βαθύ χαμηλό βαρομετρικό, το Σάββατο θα διασχίσει τη Βορειοανατολική Ελλάδα, ενώ στο σύνολο της χώρας θα προκαλέσει πολύ έντονη κακοκαιρία.

Μια μεγάλη και ισχυρή καταιγίδα, που επί του παρόντος βρίσκεται στον ανοικτό βόρειο Ατλαντικό, θα κινηθεί από αύριο Πέμπτη προς την Ευρώπη. Η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι οι πρώτες περιοχές που θα νιώσουν τη δύναμη της καταιγίδας, η οποία θα συνοδεύεται από ραγδαίες και πολύωρες βροχές αλλά και θυελλώδεις ανέμους. Οι ισχυρότεροι άνεμοι αναμένονται στη νότια Ιρλανδία, τη δυτική Ουαλία και τη νότια Αγγλία.

H καταιγίδα όπως αποτυπώνεται το Σάββατο στους προγνωστικούς μας χάρτες

storm

Οι ένταση τους θα φτάσει τα 80 με 97 χλμ./ ώρα, ωστόσο στο μέγιστο της εντάσεως της κακοκαιρίας θα δούμε ανέμους έως και 113 χλμ. / Ώρα. Οι άνεμοι αυτοί μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές καταστροφές και τοπικές διακοπές ρεύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πλημμύρες είναι ένα ανοιχτό σενάριο σε τοπικό επίπεδο, καθώς θα σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής, οπότε και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι προσεχτικοί.

Εν συνεχεία το σύστημα θα κινηθεί προς τη βόρεια και τη δυτική Γαλλία, όπου θα φτάσει την Πέμπτη το απόγευμα. Οι θυελλώδεις άνεμοι και οι βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη νύχτα προς Παρασκευή την υπόλοιπη Γαλλία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, τη Δανία και τη Γερμανία, όπου πλέον από την Παρασκευή θα βρεθούν στο στόχαστρο αυτής της τεράστιας και έντονης καταιγίδας. Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες βρίσκονται ήδη επί ποδός.

Σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται το Σάββατο στην Ελλάδα,α ρχικά στα Δυτικά

stormy

Η Δυτική και η Νότια Γαλλία θα έρθει αντιμέτωπη με ανέμους 80 έως 97 km/ώρα, ενώ στην μέγιστη ένταση της κακοκαιρίας θα σημειωθούν άνεμοι έως 145 km/ώρα). Παρόμοιοι άνεμοι θα χτυπήσουν και τη βορειοανατολική Ισπανία. Από τη νύχτα της Παρασκευής έως και το Σάββατο, η καταιγίδα θα μετατοπιστεί πλέον ανατολικά προς την Ιταλία και τη Χερσόνησο των Δυτικών Βαλκανίων, όπου θα φτάσει και στη χώρα μας μέσα στο Σάββατο.

Η Ελλάδα θα επηρεαστεί το Σάββατο με έντονες βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, ειδικά σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και τμήματα της Βορειοανατολικής χώρας. Νεότερα στοιχεία θα δώσουμε σε επόμενο δελτίο μας, αλλά και μέσα από το Radio Xalazi καθημερινά 21:30 – 23:30 το βράδυ. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Επίσης και στα δελτία καιρού του sun-radio Τετάρτη και Παρασκευή 20:55 – 21:00 το βράδυ. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Eπιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης