Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

22:09 | 11 Αυγούστου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Επικαιρότητα  > Εσωτερική

Άγγιξε τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τετάρτη 29 Ιουλίου

δημοσίευση στις 30/07/2020 13:04
Άγγιξε τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Τετάρτη 29 Ιουλίου

Κορύφωση του κύματος ζέστης και μετά... καταιγίδες!

Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε η θερμοκρασία τις νυκτερινές ώρες της Τρίτης 28 Ιουλίου αλλά και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 29 Ιουλίου στην Αττική και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου. Στο μετεωρολογικό σταθμό της Μαρίνας Αθηνών στο Φάληρο, η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν 28.3 βαθμοί ενώ στη Λίνδο της Ρόδου ήταν 28.2 βαθμοί. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζοντα οι ελάχιστες θερμοκρασίες της Τετάρτης 29 Ιουλίου όπως καταγράφηκαν από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

temp

Σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως αναμενόταν, ανήλθαν οι μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 29 Ιουλίου σχεδόν στο σύνολο της χώρας, με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στα Αρφαρά Μεσσηνίας όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 40,1 βαθμούς. Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη χώρα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

tem2

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, το έντονο κύμα ζέστης των τελευταίων ημερών αναμένεται να κορυφωθεί κατά το τριήμερο Πέμπτη 30/07 - Σάββατο 01/08. Τις ημέρες αυτές σε αρκετές περιοχές της χώρας οι μέγιστες θερμοκρασίες θα πλησιάσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς, ενώ κατά τόπους θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα.  Ωστόσο, το κύμα καύσωνα θα το διαδεχθούν ισχυρές καταιγίδες και ξαφνικά μπουρίνια το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Αυγούστου.

Δείτε το αναλυτικό δελτίο καιρού στο Xalazi Tvmourmoura.gr

Διαβάστε επίσης