Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:34 | 03 Ιουνίου 2023

Μετεωρολογικές Προγνώσεις


παρακαλώ περιμένετε...

Συνοπτική Ανάλυση 13/05/2023 - 18:57

Μετά το φθινόπωρο και λίγο... Άνοιξη!

Σε σταδιακή άνοδο η θερμοκρασία! Έστω και για λίγο!
Μετά το φθινόπωρο και λίγο... Άνοιξη!
Συνοπτική Ανάλυση 07/04/2023 - 11:06

Κακοκαιρία Τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Σημαντικές βροχές όλη Τη Μεγάλη Εβδομάδα!
Κακοκαιρία Τη Μεγάλη Εβδομάδα!
Συνοπτική Ανάλυση 31/03/2023 - 15:49

Ισχυρή Κακοκαιρία Από Κυριακή!

Πιθανά προβλήματα θα προκαλέσει η κακοκαιρία!
Ισχυρή Κακοκαιρία Από Κυριακή!
Συνοπτική Ανάλυση 30/03/2023 - 10:39

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή Κακοκαιρία από Κυριακή!

Έρχεται κακοκαιρία με πολλά προβλήματα!
ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή Κακοκαιρία από Κυριακή!


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παρακαλώ περιμένετε...
Μετά το φθινόπωρο και λίγο... Άνοιξη!

Με φθινοπωρινό σκηνικό έχουμε διανύσει μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο μέρος της Άνοιξης, καθώς οι θερμοκρασίες το Απρίλιο αλλά και στο πρώτο 10ήμερο του Μαΐου κυμάνθηκαν πολύ κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα σημαντικές βροχές σημειώνονται στη χώρα μας, με τον καιρό να θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο! Ο καιρός προσπαθεί να φέρει τις ισορροπίες και τα...χαμένα νερά του χειμώνα, τα φέρνει την Άνοιξη!

Για το υπόλοιπο του Μαΐου, η θερμοκρασία δείχνει να ξεκολλήσει από τις πολύ χαμηλές τιμές και να επανέρχεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι βροχές θα συνεχιστούν! Λίγο παρακάτω ο Μάιος πάντως, δεν αποκλείεται να μας κρυώσει και πάλι, ενώ οι βροχές φαίνεται να συνεχίζονται και τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου! Όσων αφορά το φετινό καλοκαίρι, σε καμία περίπτωση δεν περιμένουμε να σημειωθούν θερμοκρασίες των 50 βαθμών, όπως ακούστηκε τις τελευταίες εβδομάδες! Όλα αυτά, είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, εις το όνομα της δήθεν κλιματικής κρίσης! Ο καιρός θα μας χαρίσει ένα φυσιολογικό, Ελληνικό καλοκαίρι, με περισσότερες βροχές από το κανονικό, ειδικά τον Αύγουστο!

Ας έρθουμε όμως στην εξέλιξη του καιρού των επόμενων ημερών. Η νέα εβδομάδα θα μπει με ποιο ζεστή διάθεση, με θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 24 με 27 βαθμούς, ενώ στην νότια νησιωτική χώρα θα παρατηρηθούν θερμοκρασίες των 30 με 32 βαθμών. Από την Θεσσαλία και βορειότερα όμως, οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και πάλι σε χαμηλά κλιματικά επίπεδα για την την εποχή, προσεγγίζοντας ο υδράργυρος τους 22 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η πρόσκαιρη μεταφορά θερμών μαζών θα έχει μας φέρει και αφρικάνικη σκόνη, που ήδη έχει αρχίσει να μας επηρεάζει.

Την Δευτέρα 15 Μαΐου φαίνονται κάποιες ανοιξιάτικου τύπου μπόρες ή τοπικές βροχές σε τμήματα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια, όχι όμως κάτι το σημαντικό. Συννεφιές από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά θα αρχίζουν να απλώνονται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι νότιοι ενισχυμένοι στα 6 με 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα είναι ΒΔ στα 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Την Τρίτη 16 Μαΐου οι θερμές αέριες μάζες θα αρχίζουν να μετατοπίζονται Ανατολικότερα από την χώρα μας, με έλευση πιο δροσερών ερίων μαζών. Οπότε ο υδράργυρος θα αρχίζει σταδιακά να πέφτει. Γενικά  θα έχουμε περισσότερες βροχές στο σύνολο της χώρας μας, ειδικά μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ΝΔ  6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα είναι Ν-ΝΑ στα 5 μποφόρ.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου η θερμοκρασία θα σταθεροποιηθεί στους 24 με 25 βαθμούς και τοπικά τους 26 βαθμούς. Σημαντικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται για πολλές περιοχές της χώρας.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας - Λευτέρης Σούσος


Δείτε προηγούμενες προγνώσεις

Σάββατο 13 Μαΐου 2023 ώρα 18:57 Πρόγνωση από
Xalazi.gr Logo


Καταγραφή σεισμών Το Xalazi.gr ανοίγει το κεφάλαιο σεισμός, καθώς η χώρα μας είναι σεισμογενείς περιοχή. Δείτε μέσα από τη σελίδα μας, που εκδηλώνονται σεισμοί σε πραγματικό χρόνο αλλά και πότε.
Στον κόσμο της Αστρονομίας Tαξιδi στο μαγικό κόσμο του Διαστήματος. Μάθετε όλα τα τελευταία αστρονομικά νέα, τις θέσεις των πλανητών, αλλά και της ημερομηνίες που  μπορείτε να παρατηρήσετε  φαινόμενα.
Weather Report Δείτε σε πραγματικό χρόνο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, μέσα από το δίκτυο των μετεωρολογικών μας σταθμών. Παράλληλα, δώστε και τη δική σας αναφορά.


Ο Καιρός έως την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου

Xalazi.gr Logo

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 - 02 - 23: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια του 13 με 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 - 02 - 23: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα είναι 4 με 5 βαθμούς υψηλότερη από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 - 02 - 23: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα είναι 4 με 5 βαθμούς υψηλότερη από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 - 02 - 23: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες κυρίως στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 21 - 02 - 23: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στην ανατολική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πηγή: ΕΜΥ