Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

02:43 | 31 Μαρτίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Η Μήδεια φέρνει χιονιά 10 ημερών!

δημοσίευση στις 11/02/2021 09:55
Η Μήδεια φέρνει χιονιά 10 ημερών!

Παρατεταμένη περίοδο βαρυχειμωνιάς!

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΗΜΕΡΕΣ!

Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στο τέλος της εβδομάδας, με πυκνές χιονοπτώσεις σε πεδινές και θαλάσσιες περιοχές. Πολικές αέριες μάζες θα κατευθυνθούν από το βράδυ της Παρασκευής προς τη χώρα μας και τη νότια Ευρώπη, με αποτέλεσμα να εισέρθουμε σε περίοδο βαρυχειμωνιάς.

Καθώς αυτές θα αλληλοεπιδράσουν με τις θερμότερες αέριες μάζες στην Μεσόγειο, θα σχηματίσουν διαδοχικά χαμηλά που θα μας επηρεάσουν σε τέσσερα στάδια, για περισσότερες από 8 ημέρες! Τονίζεται πως στη χώρα μας θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα!

Το 1ο στάδιο θα ξεκινήσει το Σάββατο 13/02/21 με χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή, συνοδεία χαμηλών θερμοκρασιών. Η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν!

Το 2ο στάδιο θα ξεκινήσει την Κυριακή 14/02/21, καθώς βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο θα μεταφέρει την πολική αέρια μάζα προς τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Σε αυτή τη φάση, χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και το νομό Αττικής, αρχικά στα ορεινά και από το βράδυ στα βόρεια προάστια, ενώ στα υπόλοιπα πεδινά του Νομού θα σημειωθεί χιονόνερο.

Το 3ο στάδιο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15/02/21, καθώς τα βαρομετρικά χαμηλά του Σαββατοκύριακου, θα έχουν μετατοπιστεί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι χιονοπτώσεις θα εστιαστούν στα ανατολικά, τα νότια και το Αιγαίο, οπού θα ενταθούν εκ νέου, ενώ θα πέσει χιόνι σε όλο το Ν. Αττικής και την Αθήνα, τη Δευτέρα και την Τρίτη αρκετά πυκνά, με χιονοστρώσεις!

Το 4ο στάδιο θα ξεκινήσει την Πέμπτη 18/02/21, καθώς βαρομετρικό χαμηλό θα σχηματιστεί στα νότια, φέρνωντας εκ νέου χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας. Αυτό το κύμα θα μας απασχολεί έως τις 21/02/21, ενώ θα πέσει χιόνι σε όλο το Ν. Αττικής και την Αθήνα, με χιονοστρώσεις!

Οι πολίτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για εκτεταμένα προβλήματα, διακοπές ρεύματος, διακοπές νερού και δυσκολίες στις μετακινήσεις. Νεότερες πληροφορίες θα δίδονται και στο Xalazi Radio - Tv καθημερινά 21:00 – 01:00 τη νύχτα. Για σύνδεση με το Radio Xalazi KΛΙΚ ΕΔΩ. Για σύνδεση με το Xalazi Tv ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης