Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

17:45 | 25 Ιουνίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ζεστό ποδαρικό κάνει ο Οκτώβριος!

δημοσίευση στις 30/09/2020 09:32
Ζεστό ποδαρικό κάνει ο Οκτώβριος!

Σε σημαντική άνοδο η θερμοκρασία από σήμερα...

Βροχές σημειώθηκαν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές της χώρας. Οι σημαντικότερες καταγράφηκαν στα δυτικά και στο Ιόνιο, με το μεγαλύτερο ολικό ύψος έως το μεσημέρι, να σημειώνεται στην Λευκάδα με 22 χιλιοστά. Μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα με έντονα καιρικά φαινόμενα, φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε πιο ήπιες καιρικές καταστάσεις.

Βαρομετρικά χαμηλά κινούνται από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης προκαλώντας κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές της Γηραιάς ηπείρου. Έτσι λοιπόν ένα καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, θα κινηθεί ανατολικά από την κεντρική Ευρώπη δίνοντας σημαντικές βροχές στην Ιταλία και "σηκώνοντας" πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική που θα απασχολήσουν τη χώρα μας.

Σε άνοδο λοιπόν η θερμοκρασία από σήμερα, ενώ προς το Σαββατοκύριακο τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι νοτιάδες με μεγάλες τοπικά εντάσεις στα δυτικά, η υγρασία και η ζέστη για την εποχή. Παράλληλα, καθώς το σύστημα κακοκαιρίας της Ιταλίας θα βρεθεί δυτικότερα της χώρας μας θα έχουμε και συννεφιές, οι οποίες σε περιοχές που βρίσκονται πιο κοντά στην διαταραχή θα συνοδεύονται από βροχές.

Τα φαινόμενα θα απασχολούν την Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο και πιθανόν τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά. Κάποια τοπικά ασθενείς λασποψιχαλίσματα, ίσως έχουμε προς τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας. Θερμοκρασίες που ίσως προσεγγίσουν ή ξεπεράσουν τους 33 βαθμούς θα συναντήσουμε στη βόρεια - βορειοδυτική Κρήτη, τη Θεσσαλία και ίσως τμήματα της δυτικής Πελοποννήσου - Στερεάς.

Eπιμέλεια: Κλέαρχος Μαρουσάκης

Διαβάστε επίσης