Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

04:07 | 18 Φεβρουαρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ισχυρές καταιγίδες απόψε τη νύχτα!

δημοσίευση στις 16/08/2019 17:04
Ισχυρές καταιγίδες απόψε τη νύχτα!

καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις αναμένονται σε αρκετές περιοχές...

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, κυρίως όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Αυγούστου με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα είναι σε θέση να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα, ειδικά σε παραθαλάσσιες περιοχές της Βόρειας και Βορειοανατολικής Ελλάδας.

Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 16 Αυγούστου θα αρχίσει σταδιακή επιδείνωση του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα με βροχές. Σταδιακά και όσο βαδίζουμε μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά και θα επηρεάσουν την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Χαλκιδική, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, τις  Σποράδες, τη Βόρεια και Κεντρική Εύβοια, το Βόρειο - Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Το Σάββατο 17 Αυγούστου τα φαινόμενα σταδιακά θα υποχωρήσουν στα Βόρεια - Βορειοδυτικά, αλλά θα συνεχιστούν στην υπόλοιπη Κεντρική, Ανατολική και Βορειοανατολική χώρα. Από τις μεσημεριανές ώρες μάλιστα, θα σημειωθεί πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στα Ανατολικά, με την Αττική το μεσημέρι να δέχεται καταιγίδες. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στην περιοχή της μεγάλης φωτιάς της Εύβοιας

Ιδιαίτερα προσεχτικοί θα πρέπει να είναι οι κάτοικοι και οι παραθεριστές στην Αν. Μακεδονία, τη Χαλκιδική  καθώς και όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές της Βόρειας χώρας, καθώς αναμένονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, βελτίωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή με ενίσχυση των Βορείων ανέμων και το μελτέμι να επιστρέφει στην Ανατολική Ελλάδα και το Αιγαίο.

Κλείνοντας να δούμε και μερικά ενδιαφέροντα μετεωρολογικά στοιχεία. Καταιγίδες σημειώθηκαν ανήμερα το 15αυγουστο σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Σύμφωνα με το Ε.Α.Α, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στις Σέρρες με 25 mm, στη Λαμία με 16 mm, στη Βλάστη Κοζάνης με 16 mm, στα Λυκόχια Αρκαδίας με 13 mm, στo Παρανέστι Δράμας με 12 mm, στη Μακρακώμη με 12 mm και στo Βόλο με 11 mm βροχής.


Διαβάστε επίσης