Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

16:47 | 18 Αυγούστου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Χιόνια και βροχές έως τη Δευτέρα!

δημοσίευση στις 17/11/2018 19:52
Χιόνια και βροχές έως τη Δευτέρα!

ο χειμώνας άρχισε να δείχνει τα δόντια του...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία την οποία είχαμε προαναγγείλει σε προηγούμενα δελτία μας. Σημαντικές χιονοπτώσεις έχουν δεχθεί όλες οι ορεινές περιοχές της χώρας, ενώ οι περισσότερες βροχές εστιάζονται για την ώρα στα Νότια και Δυτικά νησιωτικά τμήματα, καθώς και στις ημιορεινές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι είναι αρκετά ενισχυμένοι σε στεριά και θάλασσα, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά σε όλη τη χώρα.

Την Κυριακή οι βροχοπτώσεις θα ενταθούν και θα επηρεάσουν πλέον όλη τη χώρα, ενώ θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά. Έντονες βροχές αναμένονται και στις Κυκλάδες, όπως μας ενημερώνει το μετεωρολογικό κέντρο Σύρου, ενώ σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Αναλυτικό δελτίο για τις Κυκλάδες, δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Πλησίασε τους -8 βαθμούς η θερμοκρασία στα ορεινά της χώρας το Σάββατο. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες καταγράφηκαν στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν με -7.8 βαθμούς, στο Χ/Κ Παρνασσού στα 2.250 μέτρα με -5.6 βαθμούς, στο Λαιλιά Σερρών με -4.9 βαθμούς, στο Παρανέστι Δράμας με -4.5 βαθμούς, και στο Χ/Κ Σελίου με -3.4 βαθμούς.

Τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν όμως από την κακοκαιρία. Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί δρόμοι του Ηρακλείου λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε κάποια συμβάντα το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου οι πυροσβέστες να κάνουν απάντληση υδάτων σε προαύλιους χώρους, χωρίς σοβαρές επιπτώσεις, ενώ στο ορεινό οδικό δίκτυο του νησιού, δεν παρατηρούνται προβλήματα.

Καταστροφές προκάλεσε ένας υδροστρόβιλος στον Γούδουρα Σητείας στην Κρήτη. Η δύναμη του φαινομένου ήταν τόσο μεγάλη, που από τη θάλασσα, βγήκε στη στεριά και σάρωσε θερμοκήπια και δέντρα στο πέρασμά του. Το πέρασμα του υδροστρόβιλου έγινε στις 04:00 το πρωί, και κράτησε λιγότερο από μισή ώρα, χρόνος που ήταν αρκετός για να ισοπεδώσει 40 στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών και να ξεριζώσει αιωνόβια και όχι μόνο δέντρα!


Διαβάστε επίσης