Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

19:34 | 17 Σεπτεμβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έντονες καταιγίδες την Πέμπτη 24 Μαΐου

δημοσίευση στις 24/05/2018 08:53
Έντονες καταιγίδες την Πέμπτη 24 Μαΐου

σημαντική επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι και μετά...

Επιδείνωση θα παρουσιάσει την Πέμπτη 24 Μαΐου ο καιρός στη χώρα μας, με βροχές και καταιγίδες στα Ηπειρωτικά, τοπικές χαλαζοπτώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο το Σ/Κ και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Ατμοσφαιρική διαταραχή στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα από την κεντρική Μεσόγειο, κινείται προς την περιοχή μας και θα προκαλέσει έντονες καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τους Ν. Αττικής και Θεσσαλονίκης, χωρίς να αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Με αρκετά άστατο καιρό θα ξεκινήσει η ημέρα αρχικά στο κεντρικό και κυρίως το βόρειο Ιόνιο, την βόρεια Στερεά, την Θεσσαλία, την Μακεδονία και κατά τόπους πιθανόν στην Θράκη, οπού θα εκδηλώνονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια.

Κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως τις θερμές ώρες αυτής, μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, τοπικά πρόσκαιρα ισχυρές, ενώ τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας ίσως σημειωθούν και στο βορειοδυτικό Αιγαίο τις απογευματινές ώρες. Ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές. Προς το βράδυ η αστάθεια θα αρχίσει να περιορίζεται.

Δυστυχώς τα νησιά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου δεν θα επηρεαστούν σημαντικά, παρατείνοντας την ανομβρία. Ωστόσο την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο, υπάρχουν πιθανότητες να σημειωθούν, έστω και για λίγο, σποραδικές βροχές. Από την Παρασκευή το βράδυ οι Βοριάδες θα ενισχυθούν και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη. Σχετικά με την εξέλιξη του καιρού, δείτε τις καιρικές συνθήκες σε διάφορες περιοχές κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Θάνος Σταματόπουλος


Διαβάστε επίσης