Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

18:28 | 20 Ιουνίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Άκρως καλοκαιρινή η νέα εβδομάδα

δημοσίευση στις 17/04/2016 12:05
Άκρως καλοκαιρινή η νέα εβδομάδα

στους 35 βαθμούς Κελσίου θα βρεθεί ο υδράργυρος

Mε αμείωτο ρυθμό εξακολουθεί να ανεβαίνει ο υδράργυρος στη χώρα μας, με περεταίρω άνοδο της θερμοκρασίας τα επόμενα 24ωρα. Οι πέντε υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες το Σάββατο 16 Απριλίου, σημειώθηκαν στην Κοπαΐδα με 30.2 βαθμούς, στη Λιβαδειά με 29.7 βαθμούς, στη Χαλκίδα με 29.6 βαθμούς, στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας με 29.5 βαθμούς και στο Φωτολίβο Δράμας με 29.5 βαθμούς.

Τη νέα εβδομάδα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας έως την Τετάρτη, με θερμοκρασίες τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου μέγιστη, κυρίως στον κεντρικό ηπειρωτικό κορμό. Οι άνεμοι θα είναι νοτίου ρεύματος ασθενείς έως μέτριοι 5 έως 6 μποφόρ. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν, κυρίως στην δυτική χώρα.  Πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στο δεύτερο μισό της εβδομάδας.

Από την Τετάρτη 20/04/16 θα αρχίσει σταδιακά να πέφτει η θερμοκρασία, η οποία  έως την Παρασκευή 22 Απριλίου θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τιμές 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου μέγιστη, λόγω της στροφής των ανέμων σε βόρειους  - βορειοδυτικούς  μέτριους τοπικά ισχυρούς έως 7 μποφόρ. Σε κανονικά για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα φαίνεται το τελείωμα της εβδομάδας.

Το Σαββατοκύριακο 23 - 24/04/16 το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει τους 25 βαθμούς κατά μέσο όρο, κυρίως στην ανατολική χώρα ενώ αντιθέτως στην δυτική χώρα θα βρίσκεται δυο με τρεις βαθμούς χαμηλότερα. Γενικά από άποψης βροχών δεν διαφαίνεται κάτι αξιόλογο όλη την εβδομάδα, όπως μας ενημερώνουν οι ερασιτέχνες μετεωρολόγοι Σώζων Π. και Δ. Ανδρόνικος.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει να φαίνεται μια τάση για πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και το Πάσχα, ενώ στο ίδιο διάστημα, αναμένεται επιστροφή των ψυχρών αερίων μαζών σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Ενδιαφέρον μάλιστα αποκτά ο καιρός την περίοδο του Πάσχα, καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα κατακλύσουν την Ευρώπη εκείνο το διάστημα, όπως μας ενημερώνει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Γιάννης Δραβίλας. Για το άν και... με ποιο τρόπο θα φτάσουν στην Ελλάδα, δείτε  την αναλυτική εκτίμηση ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Διαβάστε επίσης