Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

04:00 | 18 Απριλίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο Καιρός έως τις 24 Σεπτεμβρίου

δημοσίευση στις 18/09/2023 12:19
Ο Καιρός έως τις 24 Σεπτεμβρίου

Διάσπαρτες μπόρες από την Τετάρτη!

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου: Αίθριος καιρός και προς τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ορεινά - ημιορεινά της χώρας, όπου θα εκδηλωθούν όμβροι μικρής διάρκειας γιατί ο καιρός προς το απόγευμα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά θα φτάσουν τα 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, με ριπές στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση φτάνοντας τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου: Αίθριος καιρός γενικά στην χώρα μας. Τοπικές νεφώσεις αυξημένες το πρωί σε Κρήτη, τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες που μόνο στην Κρήτη θα υπάρξουν λίγες τοπικές μπόρες, κυρίως όμως στα ορεινά. Το μεσημέρι, θερμική αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες, θα εκδηλωθεί στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι σε βόρειο ρεύμα στα 3 με 4 μποφόρ στα δυτικά και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, με ριπές στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου: Πρόσκαιρη μεταβολή του καιερού. Αρχικά αίθριος καιρός στο συνολο της χώρας, με σταδιακή εμφάνιση νεφώσεων που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν στα ορεινά - ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας, οπότε  και θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30με 31 βαθμούς. Μεταβλητοί οι άνεμοι θα επικρατούν στα δυτικά και τα ανατολικά, φτάνοντας τα 3 με 4 μποφόρ και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου: Αρχικά αίθριος καιρός με νεφώσεις, που τις θερμές ώρες θα αυξηθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια οπότε και θα εκδηλωθούν μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Περιοχές που θα επηρεαστούν περισσοτερο είναι το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η κέντρο - δυτική Στερεά, η Δυτική ορεινή Κρήτη, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία, η  Ήπειρος και η Μακεδονία. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βοριάδες έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αμετάβλητη.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου: Γενικά καλές καιρικές συνθήκες. Τις θερμές ώρες ωστόσο στο Ιόνιο, την  Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά και θα εκδηλωθούν μπόρες μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία και οι άνεμοι δεν αλλάζουν σε γενικές γραμμές.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου: Αίθριος καιρός γενικά καιρός, στο συνολο της χώρας. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο φτάνοντας τους 32 με 33 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο σε βόρειο ρεύμα έως 5 μποφόρ.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου: Αίθριος γενικά καιρός, αλλά τις θερμές ώρες, πολύ τοπικά θα εκδηλωθεί αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, μόνο σε ορεινά. Καλές γενικά συνθήκες με την θερμοκρασία να μην σημειώνει κάποια μεταβολή και με τους ανέμους σταδιακά να ενισχύονται στο Αιγαίο που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ και τοπικά ριπές 7 μποφόρ.

Επιμέλεια: Λευτέρης Σούσος

Διαβάστε επίσης