Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:35 | 16 Ιανουαρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο καιρός έως το Σάββατο 22 Αυγούστου

δημοσίευση στις 17/08/2020 08:00
Ο καιρός έως το Σάββατο 22 Αυγούστου

Άστατος ο καιρός αυτη την έβδομάδα όπως η... ζωή μας!

Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου σε όλη τη χώρα αναμένονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 6 - 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί 3 - 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 32 βαθμούς, στην Ήπειρο από 14 έως 36 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 33 βαθμούς και στα νησιά από 19 έως 32 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν τους 34 με 36 βαθμούς.

Την Τρίτη 18 Αυγούστου σε όλη τη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά και στη Μακεδονία. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 17 έως 36 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 35 βαθμούς και στα νησιά από 19 έως 32 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν τους 36 με 38 βαθμούς.

Την Τετάρτη 19 Αυγούστου στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχτούν νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά 2 βαθμούς.

Την Πέμπτη 20 Αυγούστου στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη, αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά και διαστήματα με σχετικά καλό καιρό. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, που ίσως δώσουν τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου αναμένεται αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θράκη, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο 22 Αυγούστου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θράκη, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις θα φτάσουμε έως το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς, αλλά στα βόρεια, τα ανατολικά και τα παραθαλάσσια στους 29 με 30 βαθμούς.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με νεφώσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και... σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα φτάσουμε έως το Σάββατο. Πάντως, αν και σε γενικές γραμμές θα επικρατεί ήλιος, δεν θα αποκλείσουμε να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Ύπουλος ο καιρός αυτό το διάστημα! Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 - 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.

Τελευταία Ενημέρωση: 17.08.20 ώρα 08:00

Διαβάστε επίσης