Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:27 | 16 Ιανουαρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Σήμερα - Αύριο

Ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο

δημοσίευση στις 21/02/2020 08:49
Ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο

Βελτιώνεται στα Δυτικά αλλά χαλάει στα Ανατολικά...

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Στην Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του Νότιου - Νοτιοανατολικού Αιγαίου αναμένονται συννεφιές με βροχές, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, θα σχηματιστούν ομίχλες στα Κεντρικά και Βόρεια, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 - 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -2 έως 10 βαθμούς, στα Κεντρικά από 3 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 13 βαθμούς και στα νησιά από 11 έως 17 βαθμούς.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στα Δυτικά και Βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις. Στην Ανατολική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές ασθενείς βροχές. Παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ημιορεινά της κεντρικής και Ανατολικής Ελλάδας. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 - 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια από -2 έως 12 βαθμούς, στα Κεντρικά από 2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα από 6 έως 13 βαθμούς και στα νησιά από 11 έως 14 βαθμούς.

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ: Την Παρασκευή αναμένονται συννεφιές με παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στο Κιθαιρώνα. Θα υπάρχουν όμως και σημάδια βελτιώσεως του καιρού, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα βόρεια και ανατολικά του Νομού, όπου σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 - 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Kελσίου. Το Σάββατο αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές ασθενείς βροχές αλλά και διαστήματα με σχετικά καλό καιρό, ειδικά στα Δυτικά και Νότια του Νομού. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά έως τα 800 - 900 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, αλλά στα Βόρεια θα είναι 2 βαθμούς χαμηλότερα.

Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένονται παροδικές νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 - 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Τελευταία Ενημέρωση: 21.02.20 ώρα 08:30

Διαβάστε επίσης